FOTO: © Anneloes van den Adel
Naar agenda
Bestellen
 • Cabaret

Thijs van de Meeberg

Met de beste bedoelingen

 • Datum
  do 23 jan 2025
 • Tijd
  20.15 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 19,50
 • Inclusief
  Drankje

Als cabaretier Thijs van de Meeberg een groot feest geeft, moet hij zich verhouden tot zijn jeugdvrienden van het Brabantse platteland én zijn cultuur minnende vrienden uit de Randstad. In zijn nieuwe voorstelling Met de beste bedoelingen toont hij wat er gebeurt als de verdeeldheid in de samenleving samenkomt in jouw eigen huiskamer en uiteindelijk tot ontploffen komt.

Met de beste bedoelingen gaat Thijs er met een gestrekt been keihard in, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe bewaak ik de vrede? En dat blijkt lastig, met gescheiden ouders, twee zussen waarvan de een dokter is en de ander haar antwoorden zoekt in de spiritualiteit en een vriendengroep van het Brabantse platteland en een uit de Randstad. In een poging geen stelling te nemen en iedereen te vriend te houden, komt hij erachter dat juist dát onmogelijk blijkt.

Het startpunt voor inspiratie voor deze voorstelling was op een avond waarop Thijs plots realiseerde zélf ook bij elke groep anders te zijn. “Met wat cultuurcollega’s stond ik na een toneelpremière in Amsterdam te borrelen. Het was toen boeren de snelwegen aan het blokkeren waren. Ik kom van het Brabantse platteland, woon inmiddels wel in Den Bosch, maar je blijft altijd een beetje waar je vandaan komt natuurlijk. Tijdens die borrel ging ik los op de overheid en de stikstofregels. Mijn vrienden keken mij aan alsof ik een grap maakte. Toen realiseerde ik mij: verkeerde vriendengroep voor dit standpunt. Bij mijn cultuurvrienden uit de Randstad ben ik iemand anders dan bij mijn vrienden in Brabant. Daar was ik me nooit van bewust, maar die avond werd het ineens voelbaar.”

Bezoek ook