FOTO: © Elza Jo
Naar agenda
Bestellen
 • Toneel
 • Bis Bis Bis!

Theater Oostpool

Dochters van Nino

 • Datum
  vr 19 mei 2023
 • Tijd
  20.15 - ca.21.45 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 24,50
 • Inclusief
  Drankje
 • 'De jonge makers hebben met hun team een klein wonder verricht'

  Theaterkrant
 • 'Indringend muziektheater'

  De Volkskrant

* Dit is een vervangend programma voor Het Achtste Leven. De gehele tournee van Het Achtste leven is verplaatst naar volgend seizoen.

Een muzikale tijdreis

Met de muziektheatershow Dochters van Nino doopt Oostpool de schouwburg om tot vrijplaats. Je maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen.

Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. Samen creëerden zij in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel.

Dochters van Nino is een all female popconcert met onder meer nummers van het nieuwe album van Démira (Iggy) en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek. Leef mee met de aangrijpende verhalen van vier vrouwen, onvermijdelijk verbonden door intergenerationeel trauma. Zij eisen het podium op en delen met liefde, kracht, humor en standvastigheid, hoe de prachtige en afschuwelijke afgelopen eeuw hen heeft getekend.

 

“If no one ever defends you. Don’t cry, you fight back. When there are blood stains. On your white flag. […] Lost paragon, a goddess, Pallas. In the far terrain is a continent. Of born daughters. Over and over again. A stronger woman.

Over Démira 

Démira is zangeres, songwriter en producer. Begonnen als gitarist, herdefinieerde ze haar eigen geluid na neurologische problemen veroorzaakt door een tumor. Het produceren van muziek werd voor haar een nieuwe vorm van catharsis en al snel tekende ze bij Electric Lady Studios in New York. Démira werkt als autonoom muzikant en brengt al sinds haar 14e muziek uit als onafhankelijk artiest. Ze speelde shows op festivals en clubs in New York, Denemarken, Nederland, Malta, Zweden en Duitsland. 

Theater Oostpool schudt je wakker 

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen, want theater is voor iedereen. Voor seizoen 2022/2023 presenteert Theater Oostpool opnieuw een divers maar ook herkenbaar Oostpool aanbod; bestaande uit zowel nieuw geschreven repertoire als grootschalige ensceneringen van nieuwe klassiekers. Onze vaste makers vormen een hecht artistiek team, dat dit seizoen samen verder bouwt aan voorstellingen die zowel inhoudelijk als entertaining zijn en erop gericht het publiek een evengoed maatschappelijk geëngageerde als verleidelijke theateravond te bezorgen. Kijk ook op oostpool.nl 

 

Vera Morina tekst | Mette Bouhuijs (eindregie), Koen Verheijden, Seppe Salomé regie| Démira Jansen, Eeke Boonstra e.a. spel en zang | Démira en Sharon Harman muziek

 • vr 19 mei 2023
  20.15 - 21.45 uur

Bezoek ook