FOTO: © Daniela Matejschek
Naar agenda
Bestellen
 • Muziek

The Tiger Lillies

Live in Concert

 • Datum
  za 29 okt 2022
 • Tijd
  20.15 - ca.22.05 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 28,50
 • Inclusief
  Pauze en drankje
Nederlands English
 • 'Martyn Jacques is het charismatisch middelpunt. Hij sleept zich van zijn piano naar zijn accordeon met het gewicht van het wereldleed op de schouders – en toch is zijn stem als een warme waterval. Perfect in de uitvoering. Fenomenaal.'

  Guardian
 • 'Het is bijna onmogelijk om in woorden recht te doen aan de duistere, poëtische genialiteit van de Tiger Lillies.'

  The Scotsman, Edinburgh Festival
 • 'Het is geen wonder dat de band wereldwijd wordt gevolgd door een schare van cult-fans. Een show van de Tiger Lillies is een emotionele trip door een droomwereld van melodrama en bizarre schoonheid.'

  London Evening Standard
 • 'In een ideale wereld zou de Tiger Lillies de Britse inzending zijn voor het Eurovisie Songfestival.'

  The Times

De Tiger Lillies, pioniers van het na-punkse tijdperk, komen met een nieuwe show waarin zij naast vroeg materiaal een hele reeks van toekomstige klassiekers presenteren.

Duistere kant

Gedurende zijn 30 jarige carrière is het menselijk riool altijd al het favoriete onderwerp van Martyn Jacques geweest; hij schreef over hoeren, gangsters en freaks. Ook nu haalt hij zijn inspiratie voor zijn verwrongen en hilarische composities uit de duistere kant van het leven. En toch brengt juist deze duisternis ook het licht in de voorstelling.

De Tiger Lillies

De Tiger Lillies richten hun blik op de nachtelijke sterrenhemel en treffen momenten van heuse schoonheid in de tederheid van Martyn‘s falsetstem, kwetsbaar en droevig, wanneer hij de intense pijn van de karakters die zijn nummers bevolken, bezingt. Naast de reeks van nieuwe songs, kijkt de band ook terug op hun vroegste opnames. Deze nummers, die ooit het begint van hun loopbaan als één van de werelds meest bekende avant-garde bands betekenden, krijgen een nieuw leven, nieuwe energie. Of ze nu de macabere magie van het vooroorlogse leven in Berlijn bezingen en die vermengen met rauwe kanten van de punk, de Tiger Lillies weten je altijd weer te schokken, te verrassen en te vermaken.

Muzikale voorpret:

 • za 29 okt 2022
  20.15 - 22.05 uur

The Tiger Lillies, pioneers of the post-punk era, have made a new show in which they present a early material in addition to whole range of future classics.

Throughout his career of 30 years, the sewer has always been Martyn Jacques’ favorite subject; he wrote about whores, gangsters and freaks.
Even now he gets his inspiration from the dark side of life for his twisted and hilarious compositions.
And yet it is precisely this darkness that also brings light into the performance.

The Tiger Lillies turn their gaze to the starry nights and strike moments of real beauty in the tenderness of Martyn’s falsetto, vulnerable and sad, as he sings of the intense pain of the characters who populate his songs. In addition to the series of new songs, the band also looks back on their earliest recordings. These songs, which once marked the beginning of their career as one of the world’s most famous avant-garde bands, are given a new life, new energy.
Whether they sing the ghoulish magic of pre-war life in Berlin and mix it with the raw sides of punk, the Tiger Lillies always know how to shock, surprise and entertain you.

 • za 29 okt 2022
  20.15 - 22.05 uur

Bezoek ook