Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 18 januari 2020 20:15
Bestellen

“Bij Hagai Shaham, Arnon Erez and Raphael Wallfisch stroomt er muziek door hun aderen. Ze zijn één met de muziek en met elkaar.” (Luister Magazine)
 
In het middelste deel van hun serie van drie concerten, zetten Shaham, Wallfisch en Erez de exploratie van Beethovens trio-oeuvre voort. Diens vroege trio in G, tweede van een serie van drie, zet iets neer dat uitstijgt boven het prille jeugdwerk van een beginnend componist: zelfbewustheid, karakter, eigen stijl, al valt ook de invloed van 'papa' Haydn niet weg te poetsen.
Het 'rijpere' trio in Es is opgedragen aan Marie von Erdödy, een Hongaarse gravin en een Beethoven-fan van het eerste uur. Zij moet in haar nopjes geweest zijn met dit fraaie werk, dat tegelijk met het beroemde 'Geistertrio' ontstond en daarvoor in geen enkel opzicht onderdoet. Op de middenpositie tussen beide Beethoven-trios staat vanavond opus 101 van Johannes Brahms, Beethovens natuurlijke erfgenaam. Clara Schumann was er zo verrukt van dat ze schreef: "Wat een compositie is dit! Geen enkel ander werk van Johannes heeft me zo totaal overrompeld, ik ben gelukkiger dan ik in lange tijd geweest ben!"

Beethoven Pianotrio in G op. 1/2 | Brahms Pianotrio nr. 3 op. 101 | Beethoven Pianotrio in Es op. 70/2

Hagai Shaham viool Raphael Wallfisch cello Arnon Erez piano

Dit concert is onderdeel van de serie Beethoven trio's. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 18 januari 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 27,00
Student € 10,00