Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 27 maart 2021 16:00
Geen verkoop

Dit concert gaat zeer waarschijnlijk niet door. We wachten de komende persconferentie af om hier een definitief besluit over te kunnen nemen. Mocht je toch interesse hebben om een kaartje te kopen, dan kun je mailen naar kaartverkoop@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. We plaatsen je dan op een voorlopige wachtlijst.

 

Benieuwd naar jong talent in de klassieke muziek?

In deze extra bijzondere editie van ScheidenvandeMarkt kun je komen luisteren naar het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Martin Sieghart met solist: Noa Wildschut op haar viool. 

‘De viool wordt niet bespeeld, maar bont en blauw geslagen,’ oordeelde criticus Eduard Hanslick in 1881 over de première van Tsjaikovski’s Vioolconcert door violist Adolph Brodsky. Eerder had de beroemde violist Leopold Auer al bedankt voor de eer. Niet omdat het werk onspeelbaar zou zijn, maar omdat hij meende dat Tsjaikovski – zelf geen violist – het karakter van het instrument geen recht deed. Kortom: de start voorspelde weinig goeds, maar toch zou dit werk, met zijn expressiviteit, magistrale thema’s en Russische lyriek, uitgroeien tot een van de geliefdste vioolconcerten ter wereld.

Tijdens een wandeltocht door Schotland bezocht Mendelssohn de ruïne van Holyrood Chapel bij het paleis ‘waar koningin Maria leefde en liefhad,’ zoals hij schreef aan zijn familie. ‘Gras en klimop tieren er welig, ook bij het altaar waar Maria tot koningin van Schotland werd gekroond.’ De atmosfeer van verval en ruige natuur, waaraan de invallende schemering ongetwijfeld bijdroeg, inspireerde hem: ‘Ik denk dat ik hier het begin van mijn Schotse symfonie heb gevonden.’ De muziek bestrijkt een breed scala aan emoties, van duister en stormachtig tot levendig en opgewekt, waarbij vooral in het tweede en vierde deel invloeden uit de Schotse volksmuziek te horen zijn.

Tsjaikovski vioolconcert | Mendelssohn Symbonie nr 3. 'Schotse'

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 27 maart 2021 16:00
Geen verkoop

1-persoonskaart

Normaal € 8,50

2-persoonskaart

Normaal € 17,00

2-persoonskaart (balkon; 2e rang)

Normaal € 11,00

3-persoonskaart

Normaal € 25,50

Kaarten kopen op anderhalve meter

Wat heerlijk dat we je binnenkort kunnen begroeten! Graag vragen we ivm de coronamaatregelen je aandacht voor het volgende:

* Koop je een 2-persoonskaart of een 3-persoonskaart? Dan zit je altijd naast elkaar zonder anderhalve meter ertussen.

* Let op: met een 2-persoonskaart reserveer je dus twee plekken naast elkaar. Met twee 2-persoonskaarten reserveer je vier plekken.

* Wil je niet naast elkaar zitten? Koop dan meerdere 1-persoonskaarten.

* Zijn er geen 1-persoonskaarten meer? Neem contact op met onze kaartverkoop en we kijken of er nog mogelijkheden zijn.

* Voor het bestellen van een rolstoelplaats en voor groepen vanaf negen personen: neem svp contact op met onze kaartverkoop.

* Bij tweederangs plaatsen (balkon) heb je kans op minder goed zicht, daarom zijn deze kaarten ook voordeliger.

* Bij een combinatie van verschillende kaartsoorten zit je hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. 

* Kaarten zijn ongeplaceerd; onze medewerkers wijzen je een stoel aan.