FOTO: © Lamkat
Naar agenda
Bestellen
 • Muziek

Ruben Hein

Leveller

 • Datum
  vr 1 dec 2023
 • Tijd
  20.15 - ca.21.45 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 27,50
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English

Mens, dier, natuur, muziek. Eigenlijk ligt het allemaal niet zo ver uit elkaar. Althans, als je de wereld van zanger en muzikant Ruben Hein instapt. Jarenlang staat hij al op het podium met zijn muziek, maar ook jarenlang is hij fanatiek natuurliefhebber. De afgelopen jaren heeft hij met succes zijn 2 grote liefdes, voor natuur en muziek, steeds meer weten te verbinden. Zo bracht hij in 2022 zijn album OCEANS uit, wat volledig geïnspireerd is op zijn reis naar Antarctica. Al zijn ervaringen, de ontmoetingen met wildlife, de gevoelens die hij ervoer en het overweldigende natuurgeweld verwerkte hij in dat album.

Die lijn zet hij door met zijn onlangs verschenen EP Leveller en in deze gelijknamige theatervoorstelling met zijn band.

Die wereld van Ruben is er een met ongekende verwondering. Over ons, de mens, het dierenrijk, muziek en alles wat ons inspireert. Maar ook een van twijfel. En daarin is hij niet alleen, want zijn we eigenlijk niet allemaal een beetje dolende? Het is tijd om de balans op te maken en dus gaat hij op zoek naar antwoorden bij monarchvlinders, paddo’s en walvissen met stemrecht.

Aan de hand van zijn muziek, beelden en anekdotische verhalen probeert Ruben op zijn eigen humoristische manier zijn gedachtenspinsels te ontrafelen en de wereld om ons heen te verklaren.

Ruben Hein, Julian Du Perron en Wessel Herbschleb muzikanten | Titus Tiel Groenestege regie

Voorproefje!

 • vr 1 dec 2023
  20.15 - 21.45 uur

Humankind, animals, nature, music. Actually, it’s actually not that far apart. At least, if you enter the world of singer and musician Ruben Hein. For years he has been on stage with his music, but he has also been an avid nature lover. In recent years, he has successfully managed to connect his two great loves, nature and music, more and more. In 2022, for instance, he released his album OCEANS, which was completely inspired by his trip to Antarctica. He incorporated all his experiences, the encounters with wildlife, the feelings he experienced and the overwhelming violence to nature in that album.

He continues that theme with his recently released EP Leveller and this same-titled theatre performance with his band.

This world of Ruben’s is one of incomparable wonder. About us, mankind, the animal kingdom, music and everything that inspires us. But also one of doubt. And in this he is not alone, because aren’t we all a bit of a wanderer? It’s time to balance the books and so he goes in search of answers with monarch butterflies, magic mushrooms and whales with voting rights.

Using his music, images and anecdotal stories, Ruben tries, in his own humorous way, to unravel his train of thought and explain the world around us.

Ruben Hein, Julian Du Perron en Wessel Herbschleb musicians | Titus Tiel Groenestege director

 • vr 1 dec 2023
  20.15 - 21.45 uur

Bezoek ook