Leidse Schouwburg
vr 23 februari 2018 19:30
Bestellen

Peel Slowly and See is een muziekfestival in het oudste theater van Nederland, midden in het culturele hart van Leiden. Het festival zet bijzondere bands en artiesten uit binnen- en buitenland op de toneelplanken en verrast het publiek met het onbekende, het mooie en vooral met muziek die niet altijd in hokjes past. Peel Slowly and See laat je iedere editie iets nieuws ontdekken en het festival is daardoor net even anders dan andere muziekfestivals in Nederland.

De eerste namen zijn bekend!

Martin Kohlstedt (DU)
Martin Kohlstedt is een jonge, experimentele pianist, componist en producer uit Duitsland die zijn naam vestigde met de twee opmerkelijke albums Tag en Nacht. Zijn muziek verenigt klassieke (akoestische) piano met een Fender Rhodes, elektronisch geluid en sterke beats. Afgelopen jaar stond Kohlstedt o.a. op Eurosonic Noorderslag en afgelopen maand was hij te zien tijdens Amsterdam Dance Event, waar de recensies niet mals waren, The Daily Indie schreef: 'Het is als een bubbelend moeras van geluiden, waar je dieper in loopt tot je kopje-onder gaat en om er om je heen alleen nog maar glinsteringen van de piano zijn, klappende bubbels van de diepe bassen en schieten de effecten als onderwaterdieren langs je heen.'

Altin Gün
Altin Gün betekent in het Turks ‘gouden dag’. De Amsterdamse band vermengt traditionele Turkse volksmuziek met psychedelische rock. Opvallend en erg dansbaar. Het bleef niet onopgemerkt en afgelopen zomer trad de band o.a. op tijdens Lowlands Festival en Into the Great Wide Open.

Bart Wirtz
Op het laatste album van Bart Wirtz, Beneath the Surface, komen jazz, hiphop en elektronica samen. Hij nam het album op in de beroemde Belgische Jet Studios met producer Richard Ojijo. De Leidse saxofonist won in 2012 de Edison Jazzism Award en werd ook voor Beneath The Surface genomineerd. Naast zijn eigen projecten, speelt Wirtz in New Rotterdam Jazz Orchestra en maakt hij deel uit van het Artvark Saxophone Quartet.

Geronimo
Deze Chileense band wordt geleid door songschrijver Tomás Novoa en vormt met bas, drums, toetsen, gitaar en blazerssectie een mini-orkest. De muziek van Geronimo kan het best worden omschreven als dreampop, met als belangrijkste referenties Beach House, Mac DeMarco en Air.

Leidse Schouwburg
vr 23 februari 2018 19:30
Bestellen

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 20,00
CJP € 17,50