Stadsgehoorzaal Grote Zaal
di 2 november 2021 20:15
Bestellen

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

George Orwell, Edward Snowden en Boris van der Ham

'Big Brother is watching you…' George Orwells gevleugelde woorden uit 1984 bleken akelig profetisch: vandaag de dag worden wij voortdurend in de gaten gehouden, in de fysieke wereld én online. Het New European Ensemble brengt een indringende bewerking van Orwells roman, die misschien wel actueler is dan ooit. Klokkenluider Edward Snowden, sinds zijn onthullingen van Amerikaanse overheidssurveillance in 2013 in Russische ballingschap, geeft op film een inleiding op de thematiek van de voorstelling, waarin hij bovendien een kleine rol speelt. Ook acteur en oud-politicus Boris van der Ham speelt mee.

Mihkel Kerem

De Estse componist Mihkel Kerem groeide op in de nadagen van de Sovjet-Unie en kent de totalitaire staat dus uit de eerste hand. De cello vertolkt in zijn muziek de rol van Winston, die opstaat tegen het systeem.

Méér dan muziek

Film, literatuur, documentaire en muziek versmelten in 1984 tot een levendige en geëngageerde voorstelling over technologie, privacy en vrijheid. Is de dystopische samenleving uit 1984 al werkelijkheid geworden, of kunnen we het tij nog keren?

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
di 2 november 2021 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

1e rang loge

Normaal € 35,00
CJP € 32,50

1e rang parterre (goed zicht)

Normaal € 35,00
CJP € 32,50