Naar agenda
Bestellen
 • Specials

Een avond over Keti Koti

met Jeffrey Spalburg

 • Datum
  vr 21 jun 2024
 • Tijd
  20.15 - ca.21.30 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 19,50
 • Inclusief
  Drankje

Op 21 juni, in opmaat naar Keti Koti, organiseren we samen met Stichting Songs of Freedom en Comité 30 juni & 1 juli Een avond over Keti Koti. Met de live Keti Koti conference van cabaretier Jeffrey Spalburg, muziek, Surinaamse lekkernijen, Marrons Vertellingen en nog veel meer! Bedoeld voor iedereen in Leiden, want Leidenaren hebben vrijheid hoog in het vaandel staan! 

Programma 

In de zaal van de Leidse Schouwburg kun je van 20.15 tot 21.45 (richttijd) de Keti Koti conference bijwonen door cabaretier Jeffrey Spalburg.  

Daarvoor en daarna zijn er Surinaamse Marrons Vertellingen, ofwel volksverhalen van de Marrons. De Marrons van Suriname zijn de tot slaaf gemaakten die zichzelf op bewonderenswaardige manier bevrijdden van de slavernij en een nieuw leven startten in het binnenland van Suriname.  

Laat je prikkelen door de legendes van mensen met een indrukwekkend verleden. Verhalen over magische dieren, warme avonturen, maar bovenal door de herkenbare menselijkheid. 

Daarnaast is er heerlijke muziek én er zijn natuurlijk Surinaamse lekkernijen en drankjes!  

Kaarten zijn, inclusief één drankje en hapjes, € 19,50 (eersterang).   

Vrije dag

Op 1 juli vieren we Keti Koti, wat Verbroken Ketenen betekent. We vieren dan de afschaffing van de slavernij in Suriname en andere voormalige kolonies. Een moment van viering, maar vooral van herdenken, van de wreedheid die slavernij is. We staan stil bij het verleden en kijken vooruit naar de toekomst; we vieren vrijheid, verbondenheid maar ook de veerkracht, moed en heldhaftigheid van de tot slaaf gemaakten. 

Keti Koti wordt al jaren gevierd in Leiden, maar nog lang niet door iedereen. Keti Koti is een jaarlijkse gebeurtenis dat alle Nederlanders door middel van een gedeelde geschiedenis en heden verbindt. De gevolgen van 300 jaar slavernij zijn immers nog diepgeworteld in onze maatschappij. De enige manier dat we ervoor kunnen zorgen dat alle Nederlanders écht gelijkwaardig worden behandeld is door gezamenlijk in onze gruwelijke geschiedenis te duiken.  

Het moet door méér Leidenaren gevierd worden. Sterker nog: Keti Koti zou wat ons betreft een vrije dag moeten zijn. Om daar een stap verder in te komen, organiseren we samen met o.a. de stichting Songs of Freedom en Comité 30 juni & 1 juli Een avond over Keti Koti. In aanloop naar 1 juli, willen we je meenemen, om Keti Koti van ons allemaal te maken.  

Bezoek ook