Naar agenda
 • Jeugd en Familie
 • 6+

Theater Terra

De Klokkenluider van Notre Dame (6+)

 • Datum
  v.a. wo 26 feb 2025
 • Tijd
  o.a. 13.30 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 22,50
 • Inclusief
  Drankje

Gebaseerd op de roman van Victor Hugo en geïnspireerd op de film van Disney, dit avontuurlijke en romantische verhaal heeft alles in zich om verwerkt te worden door Theater Terra in de eigen artistieke signatuur, met poppenspel, inventieve decors, zeer goede spelers en nieuwe muziek. Een betoverende familiemusical vol helden, boeven, humor, avontuur en muziek!

De klokkenluider van de Notre Dame

De romantische lichtstad Parijs is het decor voor deze avontuurlijke familiemusical, waarin de vriendelijke en verlegen klokkenluider Quasimodo leeft in de klokkentorens van de Notre Dame, hoog boven de stad. Hoewel zijn beschermheer Frollo streng is en niet toelaat dat Quasimodo de torens verlaat, ontsnap hij toch naar buiten en bezoekt hij het Zottenfestival, het grootste en kleurrijkste feest van het jaar. Daar ontmoet hij de beeldschone Franse Esmeralda en raakt hij in een strijd verwikkeld waarin hij haar zal moeten beschermen…

Bijna tweehonderd jaar stonden dit verhaal en de basiliek in Parijs waar dit verhaal zich afgespeeld zou kunnen hebben, symbool voor de middeleeuwen, de Gotische architectuur en Parijs als geheel. Tot 2019, toen een brand grote delen van de Notre Dame verwoestte en er wereldwijd werd gevreesd voor het voortbestaan. Gelukkig hebben geldschieters van over de hele wereld het mogelijk gemaakt dat de Fransen de kerk snel weer konden restaureren en gaat precies in dit najaar van 2024, de kerk alweer open voor publiek.

Quasimodo in een nieuw jasje

Dat is hét moment om de Notre Dame ook in de theaters weer in alle glorie te laten herleven, met een compleet nieuwe bewerking van De Klokkenluider van Notre Dame door Theater Terra. De voorstelling begint in het heden, waarbij een archeoloog tijdens de restauratie van de kerk na de brand, opnieuw de woorden ‘verdoemd’ aantreft in een toren, net als Victor Hugo bijna 200 jaar geleden. En dan komt het verhaal van de Klokkenluider opnieuw tot leven. En straalt de Notre Dame vanaf 2024 als nooit tevoren, juist ook in het theater, waar we cultuur beleven en vieren!

Bezoek ook