Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 26 november 2022 21:00
Geen verkoop

De Dijk heeft overal ter wereld gestaan. In kroegen en in stadions. Aan de waterkant en op het Rode Plein. Ze maakten een plaat met de legendarische Solomon Burke, ontvingen vele gouden en platina albums en wonnen alle prijzen die er zijn. De roots van hun muziek liggen in the Deep South: New Orleans, Muscle Shoals en Memphis, Tennessee. De poëzie van elke dag. Heel dierbaar, heel dichtbij. Niemand doet dat mooier dan De Dijk. Hun liedjes zijn de soundtrack van ons straatbeeld.

‘Het begint altijd met de teksten van Huub,’ zegt toetsenist Pim Kops. ‘Dat was al zo toen hij ze nog faxte. Dan gaat iedereen er muziek bij maken. Wie met welke tekst aan de gang gaat spreken we niet af. Als we bij elkaar komen hebben we dus soms drie composities op dezelfde tekst. We gaan er pas mee verder als er een klik is tussen de tekst en de muziek. Als ze elkaar beter maken.'

Het resultaat: elk liedje is een spel van vraag en antwoord. Een constant gesprek tussen de zanger en de muzikanten, tussen de muzikanten onderling.

Antonie Broek (drums) Hans van der Lubbe (bas) Pim Kops (toetsen/gitaar) Nico Arzbach (gitaar) Huub van der Lubbe (zang) Jelle Broek (gitaar) De Nieuwe Dijkhorns Roland Brunt (sax) Peter van Soest (trompet)

 

* Dit concert stond geprogrammeerd op 4 december 2021, maar is i.v.m. coronamaatregelen verplaatst. Het is op dit moment niet mogelijk om kaarten te kopen, omdat de verkoop voor seizoen 2022-2023 nog niet open staat.

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 26 november 2022 21:00
Geen verkoop

Inclusief

  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 30,00