Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 4 december 2021 21:00
Geen verkoop

Let op: Bij deze voorstelling moeten we uitgaan van een volledige zaalcapaciteit. Mochten dan geldende coronamaatregelen anders vereisen, dan laten wij je dat uiteraard tijdig weten, omdat de voorstelling dan mogelijk geen doorgang heeft.

 

De Dijk heeft overal ter wereld gestaan. In kroegen en in stadions. Aan de waterkant en op het Rode Plein. Ze maakten een plaat met de legendarische Solomon Burke, ontvingen vele gouden en platina albums en wonnen alle prijzen die er zijn. De roots van hun muziek liggen in the Deep South: New Orleans, Muscle Shoals en Memphis, Tennessee. De poëzie van elke dag. Heel dierbaar, heel dichtbij. Niemand doet dat mooier dan De Dijk. Hun liedjes zijn de soundtrack van ons straatbeeld.

‘Het begint altijd met de teksten van Huub,’ zegt toetsenist Pim Kops. ‘Dat was al zo toen hij ze nog faxte. Dan gaat iedereen er muziek bij maken. Wie met welke tekst aan de gang gaat spreken we niet af. Als we bij elkaar komen hebben we dus soms drie composities op dezelfde tekst. We gaan er pas mee verder als er een klik is tussen de tekst en de muziek. Als ze elkaar beter maken.'

Het resultaat: elk liedje is een spel van vraag en antwoord. Een constant gesprek tussen de zanger en de muzikanten, tussen de muzikanten onderling.

Antonie Broek (drums) Hans van der Lubbe (bas) Pim Kops (toetsen/gitaar) Nico Arzbach (gitaar) Huub van der Lubbe (zang) Jelle Broek (gitaar) De Nieuwe Dijkhorns Roland Brunt (sax) Peter van Soest (trompet)

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 4 december 2021 21:00
Geen verkoop

Inclusief

  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 30,00

Waarom staat er 'Geen verkoop'?

Het komende theaterseizoen gaan voorstellingen en concerten in delen in de verkoop. Dit heeft alles te maken met de nog grote onzekerheid ten aanzien van corona en de dan geldende coronamaatregelen. Door korter van tevoren in verkoop te gaan, kunnen wij actueler inspringen op de ontwikkelingen.

Voor klassieke muziek gaan de maanden september tot en met december in verkoop. Voor het reguliere programma gaan de maanden september en oktober in verkoop. Naast deze voorstellingen gaat een aantal grote voorstellingen al direct in verkoop, deze vind je hier. Wel is het mogelijk om het voorlopige programma voor heel seizoen 2021-2022 te bekijken.