FOTO: © Hans Boddeke
Naar agenda
Bestellen
 • Muziektheater
 • Toneel

Circus Treurdier

BAAAAAA

 • Datum
  wo 10 apr 2024
 • Tijd
  20.15 - ca.22.00 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 22,50
 • Inclusief
  Drankje
 • 'Een ingenieus spiegelpaleis: vernuftig en verrassend, en even scherpzinnig als hilarisch.'

  De Volkskrant
 • '…reeks hilarische gedachte-experimenten […] rondom een fantastische Jan-Paul Buijs, die als Guido zijn kwelling met verwrongen mimieken en fysieke pijn vormgeeft.'

  NRC
 • 'Geestige outcasttragedie excelleert in muzikaliteit.’ [...] ‘In twee verpletterende a capella-stukken brengt BAAAAAA al de beslommeringen over eenzaamheid en geborgenheid compact bij elkaar, en installeert het de diepere emotionele lading ...'

  Theaterkrant
 • 'Het mooie is dat je blijft gissen of muurbloem Guido nu verlegen is, of een verwaande angsthaas. Wat moet je doen als eeuwig buitenbeen? Kun je ontsnappen aan die rol, of moet je die dan maar omarmen?'

  Het Parool
 • 'Ga kijken het is... ik meen het oprecht het is een van de mooiste dingen die ik heb gezien in jaren. Het is echt supergrappig, en dramatisch en het is fantastisch. Ga kijken naar die voorstelling'

  Theo Maassen

Bent u ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Wordt u links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen?

Of bent u juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Dan is BAAAAAA iets voor u!

BAAAAAA

De eigenzinnige muziektheatermakers van Circus Treurdier zijn terug in het theater met de bejubelde voorstelling BAAAAAA. Virtuoos muziektheater over de balans tussen jezelf overschreeuwen en jezelf laten ondersneeuwen. BAAAAAA is een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren. BAAAAAA maakte deel uit van de Officiële Juryselectie 2022 en Jan-Paul Buijs pakte een nominatie voor de Louis d’Or. Slotlied ‘Goddank’ is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2022 voor beste theaterlied.

De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan.

Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over ieder onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. Overtuigd van zijn eigen bescheidenheid wacht Guido op de dag dat zijn superieure levenshouding beloond zal worden.

Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan?

Circus Treurdier

Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee nominaties voor een Gouden Kalf 2020). Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor.

BAAAAAA werd door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd voor de Officiële Juryselectie 2022 en Jan-Paul Buijs pakte een nominatie voor de Louis d’Or.

Over de makers

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen schreven deze nieuwe muziektheatertekst, inclusief nieuwe songs. Het muzikale acteursensemble bestaat uit Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel en Sam van Hulst. De cast vormt tevens een vijfkoppig koor. Decor wordt, zoals altijd bij de Treurdieren, ontworpen door Janne Sterke. Muzikale leiding is in handen van Arthur Wagenaar (Susies Haarlok) en de eindregie is in handen van Orkater-coryfee Titus Tiel Groenestege.

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen tekst en muziek | Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen, Sophie Höppener, Roos van Erkel en Sam van Hulst spel en zang | Titus Tiel Groenestege eindregie

 

 • wo 10 apr 2024
  20.15 - 22.00 uur