Naar agenda
Bestellen
 • Dans

Another Kind of Blue

Digital Twin

 • Datum
  vr 5 apr 2024
 • Tijd
  20.15 - ca.21.55 uur
 • Locatie
  Leidse Schouwburg
 • Prijs
  € 26,50
 • Inclusief
  Pauze en drankje
Nederlands English

Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één – in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie? Juist omdat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Doordat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen? 

In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze fysieke en digitale wereld eruit ziet. Het stuk MetaHuman houdt ons een (digitale) spiegel voor en laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten en wat gebeurt er als we ermee kunnen communiceren?  

Missing gaat nog een stapje verder en neemt ons mee naar de nabije toekomst. In dit ontroerende stuk gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er niet meer fysiek is, maar wiens digitale persoon nog voortleeft in de andere wereld. Het geeft ons een inkijkje in hoe het zou zijn als we een digitale versie van onszelf zouden kunnen achterlaten aan onze geliefde. 

Frequentie 3 slaat een andere weg in en opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen voor ons. In dit stuk zien we hoe de dansers dansen met de wiskunde die achter deze digitale werelden schuil gaat. Tot slot sluit ook Airman naadloos bij dit thema aan, aangezien de twaalf drones uit dit stuk enkel kunnen dansen omdat er van elke drone ook een digitale tweelingversie is waarmee de berekeningen gedaan worden om ze te laten vliegen. Kortom, Digital Twin neemt ons mee in de boeiende tussenruimte tussen het digitale en het fysieke!  

 • vr 5 apr 2024
  20.15 - 21.55 uur

Almost everything and everyone around us has a digital twin. Think of computer simulations for large structures, or virtual prototypes for new cars. But you too have one – in the form of all the data collected about you. Often, as humans, we think we have complete control over those digital copies. But is that really the case? Who ultimately influences whom? Precisely because the dividing line between these areas is so fluid, it raises the question of where these worlds need each other to exist. How do they relate and how do they interact? 

The new full-length performance Digital Twin provides a glimpse into this intangible twin world, exploring the overlapping, but more importantly, tantalizing territory between the digital and the physical.  

Four different choreographies explore the interaction between these two worlds. 

Digital Twin can be seen in Dutch theaters from 2024! 

 • vr 5 apr 2024
  20.15 - 21.55 uur

Bezoek ook