FOTO: © Kaupo Kikkas.
Naar agenda
Bestellen
 • Klassieke muziek
 • Hoor bij ons!

Amsterdam Sinfonietta

Koffieconcert: Essential Beethoven

 • Datum
  zo 18 mei 2025
 • Tijd
  11.30 uur
 • Locatie
  Stadsgehoorzaal
 • Prijs
  € 29,00
 • Zaal
  Aalmarktzaal
 • Inclusief
  Drankje
Nederlands English

Programma & Musici

Beethoven  Cellosonate op. 102 no2, Vioolsonate op. 12 nr. 3, pianotrio no. 7 op. 97 ‘Erzherzog-Trio’

Uitvoerenden:  Candida Thompson  viool  |  Tim Posner  cello  |  David Kadouch  piano

De kracht van Beethoven

De ‘Erzherzog’, doelend op aartshertog Rudolf van Oostenrijk, was niet alleen een vriend en begunstiger van Beethoven maar ook zijn pianoleerling. Ondanks Beethovens slechte gezondheid straalt het pianotrio vitaliteit, intimiteit en levensvreugde uit. Met de première nam de componist afscheid van het podium, aangezien zijn doofheid hem belette om nog in het openbaar op te treden. Beethovens laatste cellosonate werd destijds omschreven als “het meest ongewone en eigenaardige dat in lange tijd is geschreven”. De derde vioolsonate is typisch een werk uit de vroege periode van Beethoven, waarin hij nog sterk beïnvloed werd door zijn voorgangers, zoals Mozart en Haydn, maar ook al enkele van zijn eigen vernieuwende stijlelementen introduceerde. Amsterdam Sinfonietta aanvoerders Candida Thompson en Tim Posner brengen deze werken tot leven, samen met de Franse pianist David Kadouch.

Candida Thompson

Sinds 2003 is Candida Thompson artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta. Ze studeerde bij de vermaarde pedagoog David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar zij haar solistendiploma met onderscheiding behaalde. Naast haar werk als concertmeester en solist is Candida Thompson een gepassioneerd kamermusicus. Zij speelde samen met musici als Isaac Stern, Janine Jansen, Julian Rachlin, Isabelle Faust en Bruno Giuranna. Ook was Candida meerdere malen te gast bij het Kuhmo Festival in Finland en La Musica in de Verenigde Staten. Op eigen bodem speelde ze regelmatig op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Candida Thompson bespeelt een viool van Guarneri, del Gesù (1698-1744).

Tim Posner

Tim Posner is cello aanvoerder van Amsterdam Sinfonietta. Geboren in 1995 begon hij zijn studie bij zijn moeder Julia Desbruslais en behaalde zijn solistendiploma aan de Hochschule für Musik in Hannover. In 2023 won hij de Thierry Scherz Prize at Sommets Musicaux de Gstaad en is daarnaast de enige Britse cellist die ooit een prijs won op de International Karl Davidov Competition. Hij speelde als solist met onder andere de NDR Radiophilharmonie, het Royal Philharmonic Orchestra en de London Mozart Players. Kamermuziek speelde hij met onder meer Steven Isserlis, Sir Andras Schiff, Gidon Kremer, Lars Vogt, Emmanuel Pahud en Beatrice Rana.

David Kadouch

David Kadouch studeerde piano in Parijs en Madrid, en gaf al op 13-jarige leeftijd al een concert samen met de legendarische Amerikaanse violist Itzhak Perlman. Als fervent kamermusicus speelde hij op festivals zoals het Klavier-Festival Ruhr in Duitsland, het Jerusalem Festival en het Verbier Festival in Zwitserland. Hij speelde samen met onder meer Quator Ébène, het Modigliani Quartet, Edgar Moreau, en de viool-cello broers Renaud en Gautier Capuçon.

Programme & Musicians

Beethoven  Cellosonata on. 102 no2, Violinsonata on. 12 nr. 3, pianotrio no. 7 on. 97 ‘Erzherzog-Trio’

Perforemers:  Candida Thompson  violin  |  Tim Posner  cello  |  David Kadouch  piano

Hear Here!

Because we want to give you the opportunity to hear as much classical music as possible. You can buy concerts in bulk with a nice discount! When you buy at least four “Hoor bij ons” aka “Hear Here” concerts, you receive € 5 discount on these concerts and for all future concerts the entire season. This discount is connected to your e-mailadres. In order for this to work your first purchase must be the serie via this link.

Bezoek ook