Schilderij Karaneh Hadad

Exposities Stadsgehoorzaal

Elk kwartaal een nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal.

Karaneh Hadad

Karaneh Hadad is een in Nederland gevestigde kunstschilder die ervan houdt om de schoonheid van de wereld te ontdekken en te herleven door de scènes die ze gezien heeft op haar canvas vast te leggen.

Biografie Karaneh Hadad

Opgegroeid in een gezin dat kunst en alle aspecten ervan waardeerde, begon ze met muziek te experimenteren vanaf een jonge leeftijd. Al gauw haalde ze een professioneel niveau en heeft ze in haar jeugd veel concerten gegeven. Na het afronden van haar universitaire opleiding als computersoftware engineer, verkende ze haar liefde voor de kunst in interieur design. Ze ronde de opleiding aan de Cavandish College London af en na veel praktijk ervaring op gedaan te hebben wilde ze zich verder ontwikkelen en besloot ze naar Nederland te verhuizen waar ze de opleiding Fashion styling aan de Rotterdamse Beauty school heeft afgerond. In al die jaren van ontdekken, volgde ze altijd schildercursussen bij enkele van de grootste Iraanse schilders als Hossein Maher en Sara Jafari. Haar stijl is modern en volledig gebaseerd op haar begrip van de wereld.

Vanwege haar afkomst zie je ook veel Iraanse architectonische vormen vanuit het Midden-Oosten terug die een grote invloed hebben op haar visie. De pracht van de Nederlandse natuur met al haar mooie bloemen hebben een enorme impact op haar werk als kunstenaar. Bekijk haar site.

Kunst voor een goed doel

Hiernaast begon Karaneh Hadad in de herfst van 2021 serieus met haar liefdadigheidswerk in Afghanistan. Haar doel is het voorkomen en uitbannen van kinderarbeid wereldwijd. Na veel onderzoek en ervaringen van haar en haar team door hulp te bieden aan kinderen zag ze dat veel vluchtelingen kinderen moeten werken om in hun basisbehoeften te voorzien, zoals voedsel, kleding, onderwijs, eerste levensbehoeften en medische behoeften.

In haar liefdadigheidswerk slaagde ze erin om zich op veel kwetsbare kinderen te richten en ervoor te zorgen dat ze voedsel kregen en onderwijs konden volgen in verschillende regio’s. Zodra ze met dit liefdadigheidswerk begon, bood ze in samenwerking met De Bakkerij, een van de oudste goede doelen van de stad Leiden, en enkele kerken haar schilderijen te koop aan.

Al de inkomsten van haar schilderijen komen ten goede aan haar stichting BetterLifeForKids.

Kom tot eind september kijken naar de tentoonstelling in de rondgang van de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal.

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag van 14.00 tot 17.30 uur en tijdens voorstellingen*.

* Let op: Eind juli en begin augustus in de Stadsgehoorzaal gesloten in verband met de zomervakantie.

Exposeren?

De podiumkunsten staan centraal in onze zalen, maar ook de beeldende kunsten geven wij een podium. In de Stadsgehoorzaal Leiden bieden wij ruimte aan beeldende kunst in tijdelijke en permanente exposities. Deze zijn vrij toegankelijk gedurende onze ruime openingstijden.

Heb jij werk dat een publiek verdient? Elk kwartaal is er een nieuwe expositie in de Stadsgehoorzaal. Wij bieden een mooie ruimte in een prachtig historisch gebouw in het centrum van Leiden. De gangen zijn dagelijks gratis toegankelijk voor publiek en er lopen duizenden bezoekers per jaar langs. Neem contact op met kunst@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl voor meer informatie.