Duurzaamheid

Stap voor stap worden we steeds duurzamer. We vinden het een eer om voor die mooie oude Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal te zorgen en willen dat zo duurzaam mogelijk doen. Maar we willen meer dan dat. Als Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal willen we de wereld eerlijker en duurzamer maken. En we willen iedereen om ons heen inspireren mee te doen. 

Foto Leidse Schouwburg vanaf het podium met podiumlichten

toekomst

Steeds duurzamer

In alles wat we doen, denken we na over de toekomst. We geven de duurzame ontwikkelingsdoelen een podium. Dat zijn zeventien doelen, vastgesteld voor de Verenigde Naties (VN), om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Dat doen we in onze programmering, bijvoorbeeld met flitscolleges. En we brengen deze doelen zoveel mogelijk in de praktijk. We streven naar duurzame manieren om in te kopen en onze gebouwen te gebruiken. We drukken zo min mogelijk op papier, gebruiken ledverlichting en hebben zonnecollectoren op het dak van de Stadsgehoorzaal en zamelen ons afval gescheiden in. Ook kan de luchtbehandeling in de Grote Zaal gekoeld worden door middel van een warmtepomp.  

En natuurlijk blijven we duurzaamheid centraal stellen in ons beleid voor de toekomst. Alleen op die manier kunnen we verhalen samen blijven brengen.

Logo Green Key Gold

Internationaal keurmerk

Green Key Gold

In ons streven om steeds duurzamer te worden, spannen we ons dagelijks in om het Green Key Gold certificaat te behouden. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Het keurmerk is een effectief middel om organisaties kritisch naar hun bedrijfsvoering te laten kijken en er alles aan te doen om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.