FOTO: © Julia July

Leids Cabaret Festival

Begin februari vond de finale van de 44 editie van het Leids Cabaret Festival plaats met David Linszen als overtuigende winnaar. De Amsterdamse cabaretier wist zowel de juryprijs, als ook de publieksprijs en de studentenjury in de wacht te slepen. In de finale stond David tegenover finalisten Said El Hassnaoui en Tim Kroezen.

De jury omschreef de show van David Linszen als absurdisme op hoog niveau. “Gedurfd, gekund en geestig. David is vanaf de eerste tot de laatste seconde verrassend, muzikaal, origineel en hypergeestig.”

Finalistentour
Op dit moment zijn de finalisten bezig met hun finalistentour. Je kunt ze nog tot eind mei zien door het hele land, voordat ze eindigen waar ze begonnen: in Leiden. De tourlijst is hier te zien (maar we moeten er wel meteen bij zeggen dat er al heel veel data zijn uitverkocht…).

Wij zijn supertrots op deze geweldige editie van het LCF en dat wij als cabaretpodium een bijdrage hebben kunnen leveren aan een nieuwe generatie cabaret- en comedytalent en gaan daar ook volgend jaar mee door!

David Linszen
FOTO: © Foto: Simone Both

Winnaar David Linszen

Het Leids Cabaret Festival (LCF) is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent, ooit opgericht door Harry Kies en voortgezet door Bunker Theaterzaken. Sinds jaar en dag vindt het LCF plaats in de Leidse Schouwburg en sinds 2023 ligt ook de organisatie in handen van deze oudste schouwburg van heel Nederland. Bij de Leidse Schouwburg krijgt nieuw talent een podium en maken we de weg van aanstormende cabaretiers van begin tot einde mee.

Van winnaars en deelnemers van cabaretfestivals die hun eerste programma ten tonele brengen in Lachstof, tot gerenommeerde cabaretiers die bij ons in première gaan of drie avonden lang uitverkochte zalen plat spelen. Alles begint bij jong talent.

Jochem Myjer, één van Leidens bekendste inwoners, is de ambassadeur van het Leids Cabaret Festival:

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een cabaretfestival is voor het toekomstperspectief van een cabaretier. Ik ben een enorme vak-freak, ik praat veel én graag over het cabaret-vak, vooral met jonge cabaretiers. Daarom bied ik hen en het Leids Cabaret Festival mijn steun!
LCF

Meld je nu aan!

Denk je nou: ‘Dat kan ik ook!’, geef je dan hier alvast op!

Het Leids Cabaret Festival 2025 vindt plaats van 10 t/m 15 februari.

Mede mogelijk gemaakt door: