FOTO: © Julia July

Leids Cabaret Festival

Kaartverkoop LCF van start!

Vrijdag 1 december om 13.00 uur kun je kaarten kopen voor álle festivaldagen; de twee voorrondes, de halve finale en last but zeker not least: DE FINALE!

Het Leids Cabaret Festival (LCF) is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent, ooit opgericht door Harry Kies en voortgezet door Bunker Theaterzaken. Sinds jaar en dag vindt het LCF plaats in de Leidse Schouwburg en sinds 2023 ligt ook de organisatie in handen van deze oudste schouwburg van heel Nederland. Bij de Leidse Schouwburg krijgt nieuw talent een podium en maken we de weg van aanstormende cabaretiers van begin tot einde mee.

Van winnaars en deelnemers van cabaretfestivals die hun eerste programma ten tonele brengen in Lachstof, tot gerenommeerde cabaretiers die bij ons in première gaan of drie avonden lang uitverkochte zalen plat spelen. Alles begint bij jong talent.

Leuk nieuws: één van Leidens bekendste inwoners is vanaf nu ambassadeur van het Leids Cabaret Festival, namelijk Jochem Myjer!! We zijn erg blij om deze samenwerking aan te gaan.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een cabaretfestival is voor het toekomstperspectief van een cabaretier. Ik ben een enorme vak-freak, ik praat veel én graag over het cabaret-vak, vooral met jonge cabaretiers. Daarom bied ik hen en het Leids Cabaret Festival mijn steun!
Beslisboom-lcf

Wil je meedoen?

Meld je aan!

De werving van nieuwe talenten voor het Leids Cabaret Festival 2024 is gestart! Je kunt je nú aanmelden, je ontvangt een mail met de volgende stappen in de aanmeldprocedure. Bezoek de website van het LCF en laat je gegevens achter! Je krijgt per mail alle informatie toegestuurd om je aanmelding om te zetten in een officiële en complete inschrijving.

LCF

Voor in je agenda

Belangrijke data

  • 1 september – 15 december 2023 ➞ Aanmeldperiode
  • 14 en 21 januari 2024 ➞ Audities
  • 27 en 28 januari 2024 ➞ Workshopweekend
  • 5 t/m 10 februari 2024 ➞ Leids Cabaret Festival!!!!
  • maart t/m juni 2024 ➞ Touren door Nederland tijdens de Finalistentour

Mede mogelijk gemaakt door: