Leids Cabaret Festival

Na twee spannende auditiedagen in Galerie Café De Leidse Lente in Leiden zijn vijf deelnemers geselecteerd om mee te doen aan het Leids Cabaret Festival.

Normaal gaan de finalisten pas ná het festival op tour langs de theaters, maar door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie besloten om de volgorde om te gooien. In plaats van acht deelnemers die naar de voorronden gaan, werden er uit de audities vijf verrassende deelnemers geselecteerd. Zij gaan vanaf 4 maart in wisselende samenstelling met de Leids Cabaret Festival On Tour door het land om te èindigen op 3 & 4 juni in de Leidse Schouwburg met de (halve) finale. De daadwerkelijke Finalistentour eindigt op 25 juni natuurlijk zoals gebruikelijk in de Leidse Schouwburg.

De deelnemers aan het Leids Cabaret Festival 2022 zijn:

  • Piet van Eeghen
  • Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman)
  • Stefan Hendrikx
  • Céline Schrama
  • Iris Vlutters


De finale

Voor het eerst sinds het onstaan van het LCF gingen alle drie de finalisten met een prijs naar huis. Piet van Eeghen, Stefan Hendrikx en Céline Schrama stonden 4 juni in de finale. De grote winnaar van deze avond werd Stefan Hendrikx, hij kreeg de juryprijs overhandigd van Nina de la Croix. Martijn Koning, de presentator van de avond, maakte de publieksprijs bekend. Deze ging naar Piet van Eeghen. De studentenprijs is gewonnen door Céline Schrama. Zij ontving de prijs uit handen van studentenjurywoordvoerder Marit Tijhuis.

De drie finalisten komen op 25 juni terug naar de Leidse Schouwburg met de Finalistentour

 

LCF - Wat houdt het in?

Het Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!

Van de stessvrije audities in cafésetting tot een weekend lang werken met topregisseurs die samen met de deelnemers de voorstelling naar een hoger plan tillen: meedoen aan het Leids Cabaret Festival is hoe dan ook een groot avontuur. Deelnemers worden klaargestoomd voor een waanzinnige week in de Leidse Schouwburg, waarbij zij volledig in de watten worden gelegd, zodat zij samen met hun concullega's kunnen shinen voor ruim 500 man publiek. En natuurlijk een jury. 

 

Kijk voor meer informatie over het LCF op www.leidscabaretfestival.nl.