Leids Cabaret Festival

Wat houdt het in?

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!

Van de stessvrije audities in cafésetting tot een weekend lang werken met topregisseurs die samen met de deelnemers de voorstelling naar een hoger plan tillen: meedoen aan het Leids Cabaret Festival is hoe dan ook een groot avontuur. Deelnemers worden klaargestoomd voor een waanzinnige week in de Leidse Schouwburg, waarbij zij volledig in de watten worden gelegd, zodat zij samen met hun concullega's kunnen shinen voor ruim 500 man publiek. En natuurlijk een jury. 

De Finalistentour

De Finalistentour van het Leids Cabaret Festival 2020 werd abrupt afgebroken. Door de coronacrisis moesten de theaters dicht. Het Leids Cabaret Festival heeft besloten om ruim baan te geven aan de Finalisten van 2020. Zij gaan de tour die gepland stond voor de Finalisten van 2021 overnemen. Drie getalenteerde theatermakers die meer eer van hun werk verdienen! Het festival schuift hierdoor een jaar op. De editie van 2021 komt te vervallen. We hebben er ongelooflijk veel zin in om dan straks, in 2022, met een extra goed festival terug te komen!

De finalisten van 2020 zijn Thjum Arts, De Vriendendienst en Lisa Ostermann.

Kijk voor meer informatie over het LCF op www.leidscabaretfestival.nl.