Leids Cabaret Festival

Nieuws LCF 2022

Namens de organisatie van het Leids Cabaret Festival:

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, hebben we besloten het Leids Cabaret Festival om te gooien. Voorlopig kan er niet of nauwelijks gespeeld worden in de theaters, matinees op 1,5 meter is niet de worst die wij de deelnemers (en ons zelf) willen voorhouden en streaming, daar krijgen we al helemaal de bibbers van....

Dus we gaan het anders doen. Vooralsnog laten we de audities doorgaan in Café de Leidse Lente, datum is nog onzeker. Uit deze audities selecteren wij max. 5 deelnemers.

Maar, en nu komt ‘ie: de festivaldata in februari vervallen. De geselecteerde deelnemers gaan vanaf begin maart meteen de Finalistentour in, en touren zo ca 40x door het hele land. In juni eindigen zij hun tour in de Leidse Schouwburg. Hier houden we dan de Halve Finale en de Finale.

Dus nog even de data op een rij:
Februari: audities in Galerie Café de Leidse Lente
4 mrt – 31 mei: Finalistentour door het hele land
Begin juni: Halve Finale in de Leidse Schouwburg
Begin juni: Finale in de Leidse Schouwburg

Bovenstaande planning is afhankelijk van de coronamaatregelen. Houd onze pagina in de gaten!

 

LCF; Wat houdt het in?

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival is meer dan alleen een cabaretwedstrijd waarbij een jury -en publieksprijs worden uitgereikt. De periode voorafgaand aan de finale avond in de Leidse Schouwburg is minstens zo belangrijk... Juist dat maakt meedoen aan het Leids Cabaret Festival zo'n te gekke ervaring!

Van de stessvrije audities in cafésetting tot een weekend lang werken met topregisseurs die samen met de deelnemers de voorstelling naar een hoger plan tillen: meedoen aan het Leids Cabaret Festival is hoe dan ook een groot avontuur. Deelnemers worden klaargestoomd voor een waanzinnige week in de Leidse Schouwburg, waarbij zij volledig in de watten worden gelegd, zodat zij samen met hun concullega's kunnen shinen voor ruim 500 man publiek. En natuurlijk een jury. 

De Finalistentour

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het cabaretfestival voor eigenzinnige makers. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Ze sluiten de tour weer af in de Leidse Schouwburg om de cirkel rond te maken. Kom kijken en oordeel zelf.

Kijk voor meer informatie over het LCF op www.leidscabaretfestival.nl.