Foto Leidse Schouwburg Theaterzaal

Plattegronden, rangen en zichtlijnen

Benieuwd naar de plattegronden, zichtlijnen en de verschillende rangen van de zalen? Bekijk de informatie over de Leidse Schouwburg en over de Stadsgehoorzaal. Naast zaalplattegronden kun je ook de plattegronden van de gebouwen bekijken.

illustratie leidse schouwburg

Rangen en zichtlijnen

Leidse Schouwburg

De Leidse Schouwburg heeft een klassieke vorm. De balkons worden noodzakelijk ondersteund door pilaren. In de schouwburg zijn de zichtlijnen daarom niet altijd goed. Het zicht op het toneel verschilt per voorstelling en hangt samen met decor en enscenering. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hiermee rekening gehouden. We wijzen je er op als je plaatsen boekt met minder zicht op het toneel.

Rangen

  • 1e rang: goed zicht op het toneel
  • 2e rang: minder goed zicht op het toneel
  • 3e rang: beperkt zicht op het toneel
  • Luisterplaats: deze plaatsen gaan pas in verkoop wanneer de 3e rang is uitverkocht en zijn niet online verkrijgbaar

 

illustatrie Stadsgehoorzaal

Rangen en zichtlijnen

Stadsgehoorzaal

In de Grote Zaal en de Aalmarktzaal van de Stadsgehoorzaal hebben de meeste plaatsen uitstekend zicht op het podium. Dit geldt alleen niet voor de plaatsen op de zijkanten van de balkons. Bij het vaststellen van de rangindeling en de daaraan gekoppelde prijzen wordt hiermee rekening gehouden. We wijzen je er op als je plaatsen boekt met minder zicht op het toneel.

Rangen

  • Gouden rang: uitstekend zicht op het toneel
  • 1e rang: goed zicht op het toneel
  • 2e rang: minder goed zicht op het toneel

 

Plattegronden van gebouwen

Naast zaalplattegronden kun je ook de plattegronden van de gebouwen zien. Bekijk de plattegrond van de Leidse Schouwburg en de plattegrond van de Stadsgehoorzaal. Bekijk de foto’s in de slider voor een beeld van de zalen.