Bereikbaarheid Stadsgehoorzaal

Adres

Breestraat 60
2311 CS Leiden
(Artiesteningang: Aalmarkt 7)


Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Stadsgehoorzaal is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de bus
Vanaf het centraal station met de buslijnen 2, 4, 45, 169, 182, 186, 187 en 400, die vrijwel voor de deur stoppen.
Plan hier uw reis met openbaar vervoer.

15 minuten lopen vanaf station Leiden Centraal
U verlaat het station Leiden Centraal aan de centrumzijde en loopt via het stationsplein richting het centrum. Loop de Stationsweg af, deze gaat over in de Steenstraat. Ga linksaf de Beestenmarkt op. Steek over bij het zebrapad en houdt rechts aan. U bevindt zich nu op de Turfmarkt en loopt door tot u tegen het Rapenburg aanloopt en gaat daar linksaf de Breestraat op. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na 270 meter aan uw linkerhand.

Fiets
U kunt uw fiets stallen in de gratis fietsenstalling aan de Breestraat onder de Waag. De fietsenstalling is van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 01.00 uur geopend. Op zondag kunt u van 11.00 uur tot 22.00 uur de fiets onder de Waag stallen.Stadsparkeerterrein Haagweg met gratis cityshuttles

U kunt bij ons voor de deur uitstappen! Parkeert u hiervoor op Stadsparkeerterrein Haagweg en laat u gratis afzetten door één van de cityshuttles.

Stadsparkeerterrein Haagweg bevindt zich aan de Haagweg 8 (op een kleine 10 minuten loopafstand). Vanaf het parkeerterrein rijden om de paar minuten gratis cityshuttles naar en van elke gewenste locatie in het centrum van Leiden. Uitrijkaarten à € 7,- zijn verkrijgbaar bij Informatie en Kaartverkoop en aan de bar in onze foyer. Wilt u zeker zijn van uw parkeerplek? Dan kunt u uw parkeerplek vooraf alvast reserveren en betalen! U betaalt dan het reguliere tarief. 
Na afloop van de voorstelling of het concert brengt de cityshuttle u binnen enkele minuten weer bij uw auto. Geen cityshuttle voor de deur? Onze medewerkers bellen graag even voor u! Voor meer informatie: zie stadsparkeerplan.com

Wilt u zo dicht mogelijk bij de entree afgezet worden? Dit kan op ruim 100 meter afstand van onze entree op de Aalmarkt/Boommarkt ter hoogte van de Vrouwensteeg. U loopt de Vrouwensteeg in richting Breestraat en gaat linksaf op de Breestraat. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na enkele tientallen meters.

Omdat de Parkeergarage Langegracht normaal om 20:30 sluit en alleen langer open is wanneer er een voorstelling plaatsvindt in de Leidse Schouwburg, worden parkeerkaarten alleen verkocht in de Leidse Schouwburg. Wanneer u een voorstelling of concert bezoekt in de Stadsgehoorzaal kunt u geen uitrijkaart voor de Parkeergarage Langegracht kopen. Wij raden u aan te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg.


Auto

Route naar Stadsparkeerterrein Haagweg vanaf de A4
Neem afslag 7 (Leiden centrum) (N206). Volg de weg 1720 meter tot aan de Churchilllaan (N206). Ga rechtsaf de Churchilllaan op en volg deze 1700 meter tot aan de Haagweg (N206). Het parkeerterrein Haagweg ligt direct na het spoor aan uw rechterhand.

Route naar Stadsparkeerterrein Haagweg vanaf de A44
Neem afslag 8 (Katwijk, Leiden centrum) (N206). U komt op de Plesmanlaan. Volg deze 300 meter tot de stoplichten (N206). Ga bij de stoplichten rechtsaf de Haagsche Schouwweg op (N206). Volg deze weg 200 meter tot de volgende stoplichten. U gaat hier linksaf (N206). U rijdt nu op de Doctor Lelylaan (N206) en volgt deze voor 1330 meter tot over de brug. Over de brug gaat u linksaf de Haagweg op. Parkeerterrein Haagweg ligt direct na het spoor aan uw rechterhand.
Informatie over parkeerterreinen en parkeergarages elders in de stad vindt u op leiden.nl


Invaliden

De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaats ligt op de Boommarkt, ter hoogte van nr. 23. Aan de overkant van het water, op de Apothekersdijk ter hoogte van nr. 33a bevindt zich ook een invalidenparkeerplaats. Verder kunt u met een invalidenparkeerkaart gratis parkeren op parkeerplaatsen voor kort parkeren. Voor het parkeren op vergunningshoudersplaatsen moet u ook met een invalidenkaart het gewone tarief betalen.