Bereikbaarheid Stadsgehoorzaal

Adres

Breestraat 60
2311 CS Leiden
(Artiesteningang: Aalmarkt 7)


Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Stadsgehoorzaal is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met de bus
Vanaf het centraal station met de buslijnen 2, 4, 45, 169, 182, 186, 187 en 400, die vrijwel voor de deur stoppen.
Plan hier je reis met openbaar vervoer.

15 minuten lopen vanaf station Leiden Centraal
Je verlaat het station Leiden Centraal aan de centrumzijde en loopt via het stationsplein richting het centrum. Loop de Stationsweg af, deze gaat over in de Steenstraat. Ga linksaf de Beestenmarkt op. Steek over bij het zebrapad en houdt rechts aan. Je bevindt je nu op de Turfmarkt en loopt door tot je tegen het Rapenburg aanloopt en gaat daar linksaf de Breestraat op. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na 270 meter aan je linkerhand.

Fiets
Je kan je fiets stallen in de gratis fietsenstalling aan de Breestraat onder de Waag. De fietsenstalling is van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 01.00 uur geopend. Op zondag kan je van 11.00 uur tot 22.00 uur de fiets onder de Waag stallen.Stadsparkeerterrein Haagweg met gratis cityshuttles

Je kan bij ons voor de deur uitstappen! Parkeer hiervoor op Stadsparkeerterrein Haagweg en laat je gratis afzetten door één van de cityshuttles.

Stadsparkeerterrein Haagweg bevindt zich aan de Haagweg 8 (op een kleine 10 minuten loopafstand). Vanaf het parkeerterrein rijden om de paar minuten gratis cityshuttles naar en van elke gewenste locatie in het centrum van Leiden. Uitrijkaarten à € 8,- zijn verkrijgbaar bij Informatie en Kaartverkoop en aan de bar in onze foyer. Wil je zeker zijn van je parkeerplek? Dan kan je je parkeerplek vooraf alvast reserveren en betalen! Je betaalt dan het reguliere tarief.
Na afloop van de voorstelling of het concert brengt de cityshuttle je binnen enkele minuten weer bij je auto. Geen cityshuttle voor de deur? Onze medewerkers bellen graag even voor je! Voor meer informatie: zie stadsparkeerplan.com

Wil je zo dicht mogelijk bij de entree afgezet worden? Dit kan op ruim 100 meter afstand van onze entree op de Aalmarkt/Boommarkt ter hoogte van de Vrouwensteeg. Je loopt de Vrouwensteeg in richting Breestraat en gaat linksaf op de Breestraat. De Stadsgehoorzaal bevindt zich na enkele tientallen meters.

Omdat de Parkeergarage Langegracht normaal om 20:30 sluit en alleen langer open is wanneer er een voorstelling plaatsvindt in de Leidse Schouwburg, worden parkeerkaarten alleen verkocht in de Leidse Schouwburg. Wanneer je een voorstelling of concert bezoekt in de Stadsgehoorzaal kan je geen uitrijkaart voor de Parkeergarage Langegracht kopen. Wij raden je aan te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg.


Auto

Route naar Stadsparkeerterrein Haagweg vanaf de A4
Neem afslag 7 (Leiden centrum) (N206). Volg de weg 1720 meter tot aan de Churchilllaan (N206). Ga rechtsaf de Churchilllaan op en volg deze 1700 meter tot aan de Haagweg (N206). Het parkeerterrein Haagweg ligt direct na het spoor aan je rechterhand.

Route naar Stadsparkeerterrein Haagweg vanaf de A44
Neem afslag 8 (Katwijk, Leiden centrum) (N206). Je komt op de Plesmanlaan. Volg deze 300 meter tot de stoplichten (N206). Ga bij de stoplichten rechtsaf de Haagsche Schouwweg op (N206). Volg deze weg 200 meter tot de volgende stoplichten. Je gaat hier linksaf (N206). Je rijdt nu op de Doctor Lelylaan (N206) en volgt deze voor 1330 meter tot over de brug. Over de brug ga je linksaf de Haagweg op. Parkeerterrein Haagweg ligt direct na het spoor aan je rechterhand.
Informatie over parkeerterreinen en parkeergarages elders in de stad vind je op leiden.nl


Invaliden

De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaats ligt op de Boommarkt, ter hoogte van nr. 23. Aan de overkant van het water, op de Apothekersdijk ter hoogte van nr. 33a bevindt zich ook een invalidenparkeerplaats. Verder kan je met een invalidenparkeerkaart gratis parkeren op parkeerplaatsen voor kort parkeren. Voor het parkeren op vergunningshoudersplaatsen moet je ook met een invalidenkaart het gewone tarief betalen.