Bereikbaarheid Leidse Schouwburg


Adres

Oude Vest 43
2312 XS Leiden
(Artiesteningang: Caeciliastraat, achterzijde gebouw)


Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Leidse Schouwburg is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.


Met de bus

Vanaf het Station Leiden Centraal met de buslijnen 1, 4, 5, 6, 45 en 169.
Plan hier uw reis met openbaar vervoer.


10 Minuten lopen vanaf station Leiden Centraal

Je verlaat het centraal station Leiden Centraal aan de centrumzijde en loopt via het stationsplein richting het centrum. Loop de Stationsweg af, deze gaat over in de Steenstraat. Ga linksaf de Beestenmarkt op. Steek over bij het zebrapad, rechts aanhouden en de eerste straat gelijk links. Je bevindt je dan op de Oude Vest. De Leidse Schouwburg is gevestigd op nummer 43. Bekijk op Google Maps.

Auto

Vanuit Amsterdam of Den Haag/Wassenaar (A44)
Afslag Leiden, borden centrum volgen, onder spoor door links door tunnel, U-bocht naar links, bij de stoplichten weer links (Schuttersveld, Molenwerf, Langegracht).
Je kan parkeren in Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek (Langegracht 3). Via de achteruitgang kom je op de Oude Singel, rechts schuin aan de overkant staat de Leidse Schouwburg.

Vanuit Den Haag/Rotterdam (A4)
Afslag Leiden/Zoeterwoude Dorp, Europaweg op richting Leiden, volg centrum, over de Lammenschansweg onder spoor door, weg volgen (Oranjeboomstraat, Hooigracht), bij T-splitsing linksaf Langegracht. Je kan parkeren in Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek (Langegracht 3). Via de achteruitgang kom je op de Oude Singel, rechts schuin aan de overkant staat de Leidse Schouwburg.

Vanuit Amsterdam (A4)
Afslag 7 Zoeterwoude-Dorp, rechtsaf richting Leiden/Zoetermeer/Zoeterwoude.
Linksaf de Europaweg op richting Leiden, volg centrum, over de Lammenschansweg onder spoor door, weg volgen (Oranjeboomstraat, Hooigracht), bij T-splitsing linksaf Langegracht. Je kan parkeren in Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek (Langegracht 3). Via de achteruitgang kom je op de Oude Singel, rechts schuin aan de overkant staat de Leidse Schouwburg.

Vanuit Utrecht (A12)
Richting Den Haag. Bij Bodegraven afslag Leiden = N11.
Borden Leiden volgen (via Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude), Leiden Centrum volgen (zie boven bij A4).
Of richting Den Haag blijven volgen en bij het Prins Clausplein richting Amsterdam = A4 zie verder boven.

Let op: In verband met herinrichting zijn er werkzaamheden op de Langegracht. Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek is wel bereikbaar, maar alleen vanaf de kant van de Lammermarkt/Molen de Valk. Houd rekening met mogelijk langere reistijd.


Parkeren

Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek
(Let op! Geen uitrijkaarten voor de parkeergarage bij de Stadsgehoorzaal)
Op enkele minuten loopafstand van de Leidse Schouwburg bevindt zich Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek aan de Langegracht 3. Uitrijkaarten à € 7,- zijn verkrijgbaar bij de kassa en aan de bar in onze foyer.
Plan hier je route naar de Parkeergarage via Google maps.
Van maandag tot en met zaterdag is de garage tot geruime tijd na de voorstelling geopend. De (wisselende) sluitingstijden worden aangegeven op het bord bij de ingang van de garage en op de informatieschermen in de Leidse Schouwburg. Op zondag sluit de garage om 20.30 uur. Bezoek je een voorstelling op zondagavond, dan adviseren wij je te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg.

Stadsparkeerterrein Haagweg met gratis cityshuttles
Je kan bij ons voor de deur uitstappen! Parkeer hiervoor op Stadsparkeerterrein Haagweg en laat je gratis afzetten door één van de cityshuttles.
Stadsparkeerterrein Haagweg bevindt zich aan de Haagweg 8 (op een kleine 10 minuten loopafstand). Vanaf het parkeerterrein rijden om de paar minuten gratis cityshuttles naar en van elke gewenste locatie in het centrum van Leiden. Uitrijkaarten à € 8,- zijn verkrijgbaar bij Informatie en Kaartverkoop en aan de bar in onze foyer. Wil je zeker zijn van je parkeerplek? Dan kan je je parkeerplek vooraf alvast reserveren en betalen! Je betaalt dan het reguliere tarief.
Na afloop van de voorstelling of het concert brengt de cityshuttle je binnen enkele minuten weer bij je auto. Geen cityshuttle voor de deur? Onze medewerkers bellen graag even voor je! Voor meer informatie: zie stadsparkeerplan.com

Parkeergarages Leiden
Voor informatie over de andere parkeergarages in Leiden bekijk de site Parkeren in Leiden. Je kan hier ook alvast plaatsen reserveren.

Invalidenparkeerplaats
Voor de deur van de Leidse Schouwburg bevinden zich twee invaliden-parkeerplaatsen. Verder kan je met een invalidenparkeerkaart gratis parkeren op parkeerplaatsen voor kort parkeren. Voor het parkeren op vergunningshoudersplaatsen moet je ook met een invalidenkaart het gewone tarief betalen.