Vrienden

Word Vriend van Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal!

De Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal: al meer dan 300 jaar het culturele hart van de stad. Met bijzondere voorstellingen en concerten op wereldniveau. Maar dat is niet het enige. We zijn ook een plek voor evenementen, debatten, theatercolleges en educatie. Waar jong talent een kans krijgt en vooral waar u elkaar elke dag weer kunt ontmoeten. We zetten onze deuren wagenwijd open: we zijn een immers voor iedereen een podium.

Om ons te ondersteunen in deze ambitie, hebben we uw hulp als Vriend (ja met een hoofdletter) hard nodig. Door uw financiële bijdrage kunnen we het culturele middelpunt van de stad blijven en nieuwe initiatieven ontplooien.

Met de steun van Vrienden investeert de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal in:

 • Een uitbreiding van het theater- en concertaanbod voor jeugd en jongeren
 • CD opnames in onze concertzalen
 • Getalenteerde jonge musici en acteurs
 • De renovatie van de foyers

 

1. Brons (Vroegboekvriend) € 60,-
De voordelen:

 • Met het bronzen pakket bestelt u met voorrang kaarten bij de start van het nieuwe seizoen. Vroegboekvoordeel kan worden gebruikt voor max. 2 kaarten* per voorstelling/concert.

2. Zilver (Vriend) € 120,-
De voordelen:

 • Met het zilveren pakket bestelt u met voorrang kaarten bij de start van het nieuwe seizoen. Vroegboekvoordeel kan worden gebruikt voor max. 2 kaarten* per voorstelling/concert.
 • U wordt uitgenodigd voor de seizoenspresentatie in mei voor 2 personen.
 • Drie keer per jaar ontvangt u een Vriendennieuwsbrief met leuke informatie over de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal en een aantal geselecteerde voorstellingen/concerten die met korting geboekt kunnen worden. Max. 2 kaarten met korting per concert/voorstelling.

3. Goud (Boezemvriend) € 250,-
De voordelen:

 • Met het gouden pakket bestelt u met voorrang kaarten bij de start van het nieuwe seizoen. Vroegboekvoordeel kan worden gebruikt voor max. 2 kaarten* per voorstelling/concert.
 • U wordt uitgenodigd voor de seizoenspresentatie op maandag 14 mei voor 2 personen.
 • Drie keer per jaar ontvangt u een Vriendennieuwsbrief met leuke informatie over de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal en een aantal geselecteerde voorstellingen/concerten die met korting geboekt kunnen worden. Max. 2 kaarten met korting per concert/voorstelling.
 • Twee keer per jaar organiseert de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal een speciale Vriendenborrel. Tijdens deze borrel vertelt directeur Nanette Ris over de ontwikkelingen binnen de organisaties en vertellen de programmeurs meer over hun programma. Vrienden mogen tijdens deze avond meedenken over onze plannen voor de toekomst.

4. (Zakelijke) Sponsor

Vriend worden of Vriendschap verlengen
U krijgt een jaarlijkse herinnering met de vraag of u uw Vriendschap voort wil zetten.

Heeft u vragen of wilt u Vriend worden, dan kunt u een mail sturen naar vrienden@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of bellen met kaartverkoop en informatie via 071 516 3881 (maandag t/m zaterdag van 13.00 - 18.00 uur).

 * Op voorstellingen en concerten met een kindprijs geldt geen maximum.