Leidse Schouwburg
di 1 mei 2018 20:15
Bestellen

Westerbork Serenade, is een toneelstuk van Edwin de Vries, dat hij schreef over het leven van zijn joodse vader, toneelleider, regisseur, acteur en verzetsman Rob de Vries (1918-1969). Westerbork Serenade is een bijna onvoorstelbare liefdesgeschiedenis tegen het decor van de Tweede Wereldoorlog.

Toen de oorlog begon, was de vader van Edwin de Vries nog geen 22 jaar. Een paar jaar later pleegde hij een bijna onvoorstelbare, heldhaftige verzetsdaad in Westerbork. Edwin kende dit verhaal al lang maar - naar later bleek - slechts ten dele. Van de vrouw die een heel belangrijke rol speelde in deze geschiedenis hoorde hij jaren later de rest.

Vader en Zoon
De zoon van Edwin, Sam de Vries (1993), is nu even oud als zijn opa toen was. Hij speelt Rob de Vries in de oorlogstijd. Zijn toenmalige vriendin wordt gespeeld door de jonge actrice Machiel Rodenburg. Edwin zelf speelt de rol van zijn overleden vader, die op deze geschiedenis terugkijkt. In de voorstelling speelt de Hollandsche Schouwburg een belangrijke rol. Rob de Vries speelde er als Joodse toneelspeler nog tot mei 1942 voor een uitsluitend Joods publiek. Totdat deze schouwburg een andere, tragische rol kreeg als deportatieplaats.

Spel Edwin de Vries, Sam de Vries, Machiel Rodenburg Klarinet Timo Tromp Regie Mette Bouhuijs tekst Edwin de Vries

 

 

 

 

Leidse Schouwburg
di 1 mei 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 30,00

1e rang

Normaal € 24,00
CJP € 21,50

2e rang

Normaal € 20,00

3e rang

Normaal € 16,00

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.