Leidse Schouwburg
do 23 november 2017 20:15
Bestellen

FUCK DE ELITE. Ze hebben ons land in de uitverkoop gedaan! Kunst voor het volk.  REVOLUTIE. De gewone man is verraden. Weg met de zakkenvullers. Het wereldvreemde achterkamertjesnetwerk dat het volk is vergeten. Alles moet anders! Make Russia great again.

De Warme Winkel maakt al jaren furore met het zelf uitgevonden genre ‘oeuvre-stukken’ waarbij werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. 100 jaar na de Oktoberrevolutie gaan ze de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf: Vladimir Majakovski.

Naast dichter was Majakovski tekenaar, zelfmoordenaar, jaloerse minnaar en vernieuwer op vele vlakken. Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn bladspiegel, gedachtes, samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht waren gloednieuw. Met weemoed bekijkt De Warme Winkel het geloof in de grote verhalen en de tijd waarin liefde politiek was, kunst een politieke daad en de politiek nog kunst. Want waar zijn de vuisten, de vernieuwing, de honger, de glanzend futuristische, meedogenloze overtuiging en het grote hart van Majakovski? 

concept en spel Dik Boutkan, Lois Brochez (stage), Annelinde Bruijs, Sara Lâm (stage), Martijn Nieuwerf, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen muziek Annelinde Bruijs, Rik Elstgeest, Bo Koek eindregie Marien Jongewaard scenografie en lichttechniek Julian Maiwald

Credit foto Aleksandr Rodchenko, 1924 © ullstein bild - United Archives / World History Archive.

 

De voorstelling De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is bekroond met de Prijs van de Kritiek 2017 en de Regieprijs 2017.

Leidse Schouwburg
do 23 november 2017 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 27,00

1e rang

Normaal € 21,00
CJP € 18,50

2e rang

Normaal € 17,00

3e rang

Normaal € 13,00