Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Peter Gijsbertsen is de kersverse winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een veelbelovende jonge musicus. "Hij is een tenor met een grote (internationale) carrière, met een baritonale kwaliteit in zijn stem waar ik ‘verliefd’ op werd", zegt componist Lucas Wiegerink, die prompt zijn Vier liederen voor hem schreef op gedichten van Anneke Brassinga. Ze worden omringd door een gevarieerd programma, waarin de amusante liedcyclus die Bart Visman voor hem schreef en waarmee Gijsbertsen het winnen van de Nederlandse Muziekprijs vierde, natuurlijk niet mag ontbreken.

De bijzondere stem van Peter Gijsbertsen en het begenadigde pianotalent van Hans Eijsackers vinden elkaar in de poëtische liederen uit het kleine maar geniale oeuvre van Henri Duparc. Waarna de volgende 6 liederen van Clara Schumann door Peter Gijsbertsen gezongen worden:

Ich Stand In Dunklen Träumen
Sie Liebten Sich Beide
Liebeszauber
Der Mond Kommt Still Gegangen
Ich Hab’ In Deinem Auge
Die Stille Lotosblume

Vervolgens gaan we door naar Italië. Peter Gijsbertsen grijpt de kans om heerlijk uit te halen met de verrukkelijke melodieën van Francesco Paolo Tosti, de componist die zoveel gevoel in zijn canciones legt. Elk lied een mini-operaatje!

 

 
Visman Zeven levensliederen en een aanslag | 5 liederen van Duparc, 6 liederen van Clara Schumann, 4 liederen van Wiegerink en 4 liederen van Tosti.Dit concert is onderdeel van de serie Kamermuziekconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

Prijzen

Normaal € 27,00
CJP € 24,50
Student € 10,00