Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Peter Gijsbertsen is de kersverse winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een veelbelovende jonge musicus. Voor de Stadsgehoorzaal heeft hij een persoonlijk programma gekozen met muziek die uit zijn hart komt én muziek die speciaal voor hem geschreven is.

"Hij is een tenor met een kwaliteit in zijn stem waar ik ‘verliefd’ op werd" zegt componist Lucas Wiegerink, die zijn Vier liederen speciaal voor hem schreef. Die liederen worden omringd door een gevarieerd programma, met o.a. Clara Schumann, Henri Duparc en Tosti en als hoogtepunt de komische liedcyclus ‘Zeven levensliederen en een aanslag’ die Bart Visman voor Gijsbertsen schreef.

De bijzondere stem van Peter Gijsbertsen en het begenadigde pianotalent van Hans Eijsackers vinden elkaar in de poëtische liederen uit het kleine maar geniale oeuvre van Henri Duparc. Waarna de volgende 6 liederen van Clara Schumann door Peter Gijsbertsen gezongen worden:

Ich Stand In Dunklen Träumen
Sie Liebten Sich Beide
Liebeszauber
Der Mond Kommt Still Gegangen
Ich Hab’ In Deinem Auge
Die Stille Lotosblume

Vervolgens gaan we door naar Italië. Peter Gijsbertsen grijpt de kans om heerlijk uit te halen met de verrukkelijke melodieën van Francesco Paolo Tosti, de componist die zoveel gevoel in zijn canciones legt. Elk lied een mini-operaatje!

 
Visman Zeven levensliederen en een aanslag | 5 liederen van Duparc, 6 liederen van Clara Schumann, 4 liederen van Wiegerink en 4 liederen van Tosti.Dit concert is onderdeel van de serie Kamermuziekconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 18 oktober 2019 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)

Prijzen

Normaal € 27,00
CJP € 24,50
Student € 10,00