Leidse Schouwburg
vr 30 oktober 2020 19:30
Geen verkoop

Deze voorstelling gaat op deze datum niet door. Via de mail ontvang je in de komende weken meer informatie over de annulering dan wel verplaatsing van deze voorstelling.

 

De straten zijn leeg. Op de pleinen is het stil. En alle kinderen zijn thuis. Maar het is geen vakantie.

Volwassenen zijn bezorgd. Er is iets aan de hand wat nog niet eerder is voorgekomen, niet in Nederland. Een virus zet het hele leven op zijn kop. Onzichtbaar, onbekend en onwerkelijk. De scholen zijn dicht. Je kunt niet meer met vrienden afspreken en je opa en oma heb je al weken niet meer gezien. Dit soort verhalen ken je uit spannende boeken en films. Alleen is dit geen film, dit is het echte leven.

Waarom is het stil in de stad? is een documentaire jeugdtheatervoorstelling over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Hoe hebben zij de ‘intelligente lockdown’ ervaren? Wat gebeurde er achter hun
voordeur? Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.


Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews rechtstreeks het toneel op. Hoe ervaarden de
kinderen de afgelopen periode? Hoe verhouden ze zich tot hun ouders en hun familie als ze het huis niet uit mogen? En hoe zien zij de toekomst?


Urban Myth i.s.m. Theater De Krakeling & STIP theaterproducties
regie Jörgen Tjon A Fong | spel Birgit Schuurman en Tarikh Janssen

Leidse Schouwburg
vr 30 oktober 2020 19:30
Geen verkoop

1-persoonskaart

Normaal € 17,50

2-persoonskaart

Normaal € 35,00

2-persoonskaart (balkon; 2e rang)

Normaal € 29,00

3-persoonskaart

Normaal € 52,50

Kaarten kopen op anderhalve meter

Wat heerlijk dat we je binnenkort kunnen begroeten! Graag vragen we ivm de coronamaatregelen je aandacht voor het volgende:

* Koop je een 2-persoonskaart of een 3-persoonskaart? Dan zit je altijd naast elkaar zonder anderhalve meter ertussen.

* Let op: met een 2-persoonskaart reserveer je dus twee plekken naast elkaar. Met twee 2-persoonskaarten reserveer je vier plekken.

* Wil je niet naast elkaar zitten? Koop dan meerdere 1-persoonskaarten.

* Zijn er geen 1-persoonskaarten meer? Neem contact op met onze kaartverkoop en we kijken of er nog mogelijkheden zijn.

* Voor het bestellen van een rolstoelplaats en voor groepen vanaf negen personen: neem svp contact op met onze kaartverkoop.

* Bij tweederangs plaatsen (balkon) heb je kans op minder goed zicht, daarom zijn deze kaarten ook voordeliger.

* Bij een combinatie van verschillende kaartsoorten zit je hoogstwaarschijnlijk niet bij elkaar. 

* Kaarten zijn ongeplaceerd; onze medewerkers wijzen je een stoel aan.