Leidse Schouwburg
za 14 oktober 2017 19:30
Bestellen

Toneelgroep Oostpool speelt
The Intelligent Homosexual's Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo


Een portret van een familie in verwarrende tijden

Gedesillusioneerd ziet de 72-jarige communist Gus Marcantonio het leven niet meer zitten. Hij beweert te leiden aan alzheimer, maar eigenlijk is er van de wereld niet geworden wat hij gehoopt had. Alleen de dood lijkt hem nog zinvol. De gehele familie komt bijeen in het ouderlijk huis in New York om de kwestie te bespreken. Allemaal nemen ze hun eigen sores mee waardoor de onderlinge verhoudingen op de proef worden gesteld. Thema’s als euthanasie, religie, politiek en relaties raken elkaar in dit herkenbare familiedrama.

Universeel en persoonlijk
iHo gaat over de worsteling hoe wij ons als mens verhouden tot het leven in de huidige wereld, waar de vaste denkbeelden van vroeger niet meer aanwezig zijn en een alternatief niet voorhanden is. Hoe laat je in liefde los bij gebrek aan houvast? Een stuk over hoge verwachtingen en de angst voor teleurstelling. De familie Marcantonio weerspiegelt ieders familie, ieders twijfels, ieders poging tot zingeving en ieders angst dat het allemaal voor niets is geweest. Universeel en persoonlijk tegelijkertijd.

regie Marcus Azzini 
met Jacqueline Blom, Hans Dagelet, Abe Dijkman, Astrid van Eck, Fahd Larhzaoui, Eva Laurenssen, Tibor Lukács, Rick Paul van Mulligen, Chiem Vreeken en Sophie van Winden 

Nominaties VSCD Toneelprijzen 

Zowel Jacqueline Blom als Hans Dagelet zijn genomineerd voor de VSCD Toneelprijzen voor hun rol in Ondertussen in Casablanca, een coproductie van Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool.

Jacqueline Blom werd door De Nederlandse Toneeljury genomineerd voor de Theo d’Or, voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. “Zoals Jacqueline Blom haar totale fysiek gebruikt om de rol van wereldberoemd actrice neer te zetten: daar gaat je hart sneller van kloppen” aldus het juryrapport.

Hans Dagelet werd in zijn nominatie voor de Louis d’Or geprezen: “Hans Dagelet excelleert in de rol van de ijdele grootheid Alfred Lohman. (...) Tegelijkertijd is hij Dagelet zelf, bekend van theater, film en TV, die technische perfectie combineert met aanstekelijke, maar vileine charme.”

Leidse Schouwburg
za 14 oktober 2017 19:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 40,50

1e rang

Normaal € 34,50
CJP € 32,00

2e rang

Normaal € 28,50

3e rang

Normaal € 23,50