Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 28 oktober 2017 16:00
Bestellen

Kamermuziek ligt ons na aan het hart. Maar kamermuziek gespeeld door bevriende, verwante zielen, dat staat nog een treetje hoger. Violist Dmitri Makhtin en pianist Andrei Korobeinikov: twee internationaal gewaardeerde solisten en uitnemende kamermusici. In maart 2016 pakten ze de Aalmarktzaal in met vier totaal verschillende stukken.

Dat smeekte om meer en ze beloofden ter plekke voor ons een compleet muzikaal weekend in elkaar te zetten. Alexei Ogrintchouk (eerste hoboïst van het Concertgebouworkest) was komen luisteren en sloot zich spontaan aan. Samen met hun vrienden cellist Kyril Zlotnikov (mede-oprichter van het Jerusalem Quartet) en het klarinetduo Daniel en Alexander Gurfinkel vormen ze een muzikaal dream team, dat u meeneemt naar Sint Petersburg, Boedapest, Wenen en Parijs; vier concerten in 26 uur, daar kan geen citytrip tegen op!

Eerste stop is Sint-Petersburg. Als ‘venster op het Westen’ heeft de hermitage-stad altijd een brugfunctie vervuld tussen Rusland en Europa, een beetje zoals Tsjaikovski in de romantische muziek. Maar Sint-Petersburg is ook de stad waar Glinka de klassieke muziek een nationale, Russische stem gaf en waar Prokofjev en Sjostakovitsj hun conservatoriumjaren doorbrachten om zich te ontpoppen tot boegbeelden van de Sovjetmuziek. Niettemin klinkt ook in hun werk dikwijls de westerse klassieke traditie door, getuige de beethoveniaanse echo’s in Prokofjevs Cellosonate.

Glinka Trio Pathétique voor hobo (oorspr. klarinet), cello, piano | Prokofjev Cellosonate opus 119 | Tsjaikovski Souvenir de lieu cher | Sjostakovitsj Trio no. 2 in c, opus 67

Dmitri Makhtin viool Kyril Zlotnikov cello Alexei Ogrintchouk hobo Daniel & Alexander Gurfinkel klarinet Andrei Korobeinikov piano

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 28 oktober 2017 16:00
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Onderdeel van de series

Prijzen

Normaal € 30,00
CJP € 27,50