Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 2 december 2017 15:00
Bestellen

Zaterdag 2 december 2017 zal Studenten Muziekgezelschap 'Sempre Crescendo' haar 186ste dies vieren met een groots concert in de stadsgehoorzaal. Onder leiding van Guido Marchena en nieuwe dirigent Luiza Dedisin zullen het orkest en koor prachtige stukken ten gehore brengen.

De cantate 'De Schipbreuk' van Johan Wagenaar (1862-1941) is een humoristisch en parodistisch stuk voor sopraan, tenor, bas en gemengd koor op een tekst van de dichter De Schoolmeester. Samen met zijn typerende ironische humor wordt u door Wagenaar meegesleept naar de meest uiteenlopende muziekstijlen.

Daarnaast zal in samenwerking met Edwin Rutten, beter bekend als 'Ome Willem', het prachtige sprookje Peter en de Wolf worden vertolkt. Het muzikale sprookje van Serge Prokofjev ging in 1936 in Moskou in première en is wereldwijd zeer succesvol geworden.

Studentenmuziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ is opgericht in 1831 en daarmee een van de oudste en bekendste subverenigingen van de L.S.V. ‘Minerva’ en een van de oudste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Hoewel het een subvereniging van Leidse Studentenvereniging 'Minerva' is, zijn de deuren voor alle studenten geopend. Elke donderdagavond wordt door het orkest, choir en madrigaalkoor gerepeteerd onder de kundige leiding van de dirigenten. Het programma, waar ze als vereniging aan werken, is divers; er worden zowel klassieke als moderne stukken gespeeld en gezongen.

Studenten kopen al een kaartje voor slechts € 9,-

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 2 december 2017 15:00
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 17,50
Studenten € 9,00