Leidse Schouwburg
wo 3 november 2021 20:15
Bestellen

Let op: Bij deze voorstelling moeten we uitgaan van een volledige zaalcapaciteit. Mochten dan geldende coronamaatregelen anders vereisen, dan laten wij je dat uiteraard tijdig weten, omdat de voorstelling dan mogelijk geen doorgang heeft.

Een hilarische, wilde rit vol onweerstaanbare muziek en rondvliegende hormonen. 
 
Het pas verloofde koppel Brad en Janet raakt door een lekke band en een onweersbui verzeild in de wereld van de perverse dokter Frank-N-Furter. Ze maken er kennis met zijn blonde gespierde supercreatie Rocky, dienaar Riff Raff, de rivaliserende wetenschapper Dr. Scott en andere opmerkelijke inwoners. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte relatie- en libidotest. Let’s do the Time Warp again. 
 
De show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldwijde absolute must-see en heeft een lange traditie van publieksinteractie opgebouwd. Een avond waarop iedereen mee mag doen en eindelijk alles weer een keer mag! 
 
In de hoofdrol Sven Ratzke; een unieke artiest en personality, bekend van zijn eigen programma’s zoals Homme Fatale en Where are we now (met muziek van en over David Bowie). Programma’s die niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland, Australië en New York bejubeld worden.  

Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Yoran de Bont, Samir Hassan e.a. spel | Richard O’Brien script & muziek | Paula Bangels regie

'Vibrant, fresh, energetic – absolutely fantastic' - ★★★★★ Whatsonstage.com

'It rocks!' - ★★★★★ Daily Star Sunday

'Fresh, subversive, essential'- ★★★★★ Daily Telegraph

'Fierce and fabulous fun' - ★★★★ Daily Express

ROCKY HORROR SURVIVAL TIPS voor je ultieme eerste keer!


Iedereen die nog nooit bij een live uitvoering van ROCKY HORROR SHOW is geweest, staat bekend als een Rocky Horror Virgin. Voor elke eerste keer geldt; een goede voorbereiding is het halve werk en neem je tijd. Daarom hierbij enkele handige DO's en DON'Ts voor een onvergetelijke eerste keer. Of tweede. Of derde. Of…


DOEN

Kom lekker in je eigen kleren. Verkleden is niet verplicht. Alles mag en niets moet. Na je eerste ervaring zul je je de volgende keer misschien avontuurlijker voelen en ook zin hebben om een stel netkousen aan te trekken. Maarrrr… voel je vrij om je uitbundig te verkleden. Denk aan korsetten, stiletto's, kousen, bretels en rode lippenstift. Of kom als één van de personages; bijvoorbeeld de nerdy look van Brad of zijn preutse verloofde Janet, gewaagder is sexy dienstmeisjeskostuum à la Magenta, of een flamboyante Frank N. Furter-look met een zwart kanten korset, hakken en een parelketting. Voor ieder wat wils!
Leef je uit.

Breng geschikte attributen mee zoals rubberen handschoenen, feestmutsen, glow sticks, speelkaarten, een krant... deze items worden vaak gebruikt tijdens de voorstelling. De cast zorgt ervoor dat je op het juiste moment met het juiste attribuut op het puntje van je stoel klaar zit. Voor wie niet kan wachten volgt hieronder een overzicht van de attributen en de gebruiksaanwijzing.

Doe mee met de Time Warp. Geen ingewikkelde dans, maar gewoon eenvoudig en leuk. En het handige is dat het lied je precies zegt wat je moet doen..."Het is gewoon een sprong naar links en dan een stap naar rechts..."

Schreeuw teksten mee. Publieksparticipatie is een belangrijk onderdeel van de show, maar houd je aan de aanwijzingen. Luister naar wat je moet doen en schreeuw op het juiste moment collectief de acteurs toe.

Het allerbelangrijkste: maak plezier!


NIET DOEN

Oordeel niet of andermans kostuums en maak er geen grappen over. Het is geen wedstrijd. De show moedigt iedereen aan om zichzelf te zijn en zich uit te leven.

Gooi niet met rijst of water. Gooi eigenlijk maar niets. Wel zo veilig.

Schreeuw geen teksten uit de film, aangezien er in de voorstellingen andere zinnen worden gebruikt.

Geen paniek als iemand je vraagt of je een Rocky Horror Virgin bent. We zijn allemaal maagd geweest en eens moet de eerste keer zijn.

Zenuwen zijn niet nodig. Bij de Rocky Horror Show draait alles om FUN. Dus gooi je er in en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring.


ATTRIBUTEN

 • Confetti
 • Krant
 • Papieren- of plasticzakje
 • Rubberen huishoudhandschoenen
 • Zaklamp
 • Papieren feesthoedjes
 • Feesttoeter
 • Belletje
 • Pak spelkaarten


*LET OP: Water, toast, rijst, kaarsen, aanstekers of andere etenswaren zijn niet toegestaan!


GEBRUIKSAANWIJZING

In volgorde van gebruik

 • Papieren zak Blaas de zak op en laat hem ontploffen op het moment dat Brad en Janet een klapband krijgen.
 • Krant Wanneer Brad en Janet in een regenstorm terecht komen bedekt Janet haar hoofd met een krant. Op dit moment schuilt het publiek onder de meegenomen krant.
 • Zaklamp In het nummer ‘Tot je op slot Frankenstein bent’ komt de zin ‘Volg het licht’ meerdere keren voor. Tijdens deze zin schijn je met je zaklamp. Het flitslicht van je telefoon werkt ook.
 • Rubberen Wanneer Frank ’n Furter Rocky tot leven wekt draagt hij rubberen handschoenen handschoenen en knipt hij drie keer met zijn vingers. Voor een geweldig geluideffect moeten iedereen precies op hetzelfde moment met de vingers knippen.
 • Feesttoeter Als Rocky tot leven is gewekt applaudisseert en toeters iedereen. Doe vrolijk mee.
 • Confetti Vlak voor de pauze als Frank-‘n-Furter en Rocky naar het echtelijk bed vertrekken strooit iedereen op het toneel en in de zaal met confetti.
 • Feesthoedje Tijdens het diner zet Frank-‘n-Furter een feesthoedje op. Uiteraard kun je dan niet achterblijven en is het tijd om je eigen feesthoed op te zetten.
 • Bel(letje) Wanneer Frank tijdens ‘Planet Schmanet’ zingt ‘when we made it, did you hear a bell ring’ mag er met de bel worden geklingeld. Bij gebrek aan een bel werkt rammelen met een sleutelbos ook.
 • Speelkaarten De kaarten zijn geschud. En het kaartenhuis van Frank-‘n-Furter is ingestort. Kortom, tijd om de kaarten op tafel te gooien. Op het moment dat Frank zingt ‘cards for sorrow, cards for pain’, gooit iedereen z’n kaarten door de zaal.

Leidse Schouwburg
wo 3 november 2021 20:15
Bestellen

Inclusief

 • (Pauze)drankje
 • Garderobe

1e rang (goed zicht)

Normaal € 42,50

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 36,50

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 31,50

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 12,50

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 48,50