Leidse Schouwburg
wo 22 augustus 2018 20:15
Bestellen
vr 24 augustus 2018 20:15
Bestellen
za 25 augustus 2018 20:15
Bestellen

technische doorloop (22 aug), try out (24 aug), premiére (25 aug) 

Het beroemde verhaal van Carlo Collodi, is in deze bewerking een vrolijk en wrang volksfeest met de allernieuwste leugens. Kom naar het Pleasure Island waar je stoutste dromen werkelijkheid worden. Geef je net als Pinokkio over aan de heerlijke hallucinerende leegte van onze wereld. Want verleidelijke leugens zijn toch veel lekkerder dan de harde realiteit?

Met de voltallige Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine bouwen ze met muziek, theater, dans en spektakel een kleurrijk Pleasure Island. Paul Koek laat zich voor de muziek inspireren door de Tarantella: een van de bekendste Italiaanse dansen, vernoemd naar de tarantulaspin. De beet van deze spin werd als excuus gebruikt om wild te kunnen dansen, voornamelijk door vrouwen, die dat eigenlijk niet mochten. Een leugen die maar al te graag in stand werd gehouden.

Van Oerol naar Leiden 
Met de muziektheatervoorstelling Pinokkio gaan we een nieuw experiment aan. Van een groots opgezette locatievoorstelling die op het Oerol festival op Terschelling speelt, maakt de Veenfabriek een voorstelling voor de Leidse Schouwburg. U bent welkom om dat te komen meemaken. 

Passe-partout
Elke avond is uniek. U bent van harte welkom op een van deze avonden, maar u kunt ook met korting een passe-partout voor twee of alle drie de avonden krijgen, waarmee u net als de regie en de techniek de ontwikkeling van de voorstelling kan meemaken. Een passe partout is verkrijgbaar voor €30,00. 

Regie Joeri Vos Tekst Carlo Collodi, Joeri Vos, Teun Smits Muziek Paul Koek, La Compagnie du Tire-Laine
Met Phi Nguyen, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Milena Haverkamp, Ton van der Meer, John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Arnaud van Lancker, Benoit Sauvage, Yann Deneque, Frédéric Tetaert e.a.

Leidse Schouwburg
wo 22 augustus 2018 20:15
Bestellen
vr 24 augustus 2018 20:15
Bestellen
za 25 augustus 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Onderdeel van de series

gouden rang

Normaal € 25,50

1e rang

Normaal € 19,50
CJP € 17,00

2e rang

Normaal € 17,00

3e rang

Normaal € 14,50

Ongeplaceerd

Normaal € 10,00

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.