Stadsgehoorzaal Grote Zaal
wo 17 april 2019 19:30
Bestellen

In de afgelopen jaren zijn de uitvoeringen van de Matthäus Passion door de Nieuwe Philharmonie door pers en publiek met de hoogste lof overladen. NRC schreef over 'intimiteit die raakt in een werkelijk meespelend verhaal' en het publiek stroomde toe naar de uitvoeringen die steeds vaker uitverkocht raakten.

De manier van uitvoeren van de Nieuwe Philharmonie is bijzonder: in totaal zijn er 10 zangers; naast Christus en Evangelist twee kwartetten die vooraan staan opgesteld met de instrumentalisten daar achter en omheen. Johannes Leertouwer die bijna 20 jaar concertmeester was van de Nederlandse Bach Vereniging en ook bijna 10 jaar ervaring heeft als dirigent van groter bezette Matthäus uitvoeringen, koos ervoor om de musici van de Nieuwe Philharmonie in deze productie te leiden vanaf de eerste viool. Er staat dus geen dirigent voor het ensemble. In plaats daarvan vertelt een collectief van solisten gezamenlijk het verhaal.

Sinds 2013 vonden alle uitvoeringen van Bach’s Passionen door de Nieuwe Philharmonie plaats in kerken. Voor de Stadsgehoorzaal maakt het gezelschap een uitzondering, maar het betreft dan ook een uitzonderlijke uitvoering.

Korenworkshop Matthäus
U, als publiek, bent uitgenodigd om mee te zingen in de koralen van de Matthäus Passion. Als voorbereiding op deze vorm van publieksparticipatie, die in Bachs tijd vermoedelijk helemaal niet zo ongewoon was, geeft Johannes Leertouwer op zondagmiddag 7 april in de Stadsgehoorzaal een lezing, workshop en repetitie.

Daarbij zal hij u bij de hand nemen om de koralen te leren zingen, maar hij zal ook - net zoals hij dat deed in de 68 filmpjes over elk van de delen van de Matthäus in de serie De Matthäus volgens Johannes - ingaan op de werking van de muziek en de betekenis daarvan. Een unieke kans om dieper door te dringen in de wereld van Bach’s meest geliefde en grootse meesterwerk.

Klik hier om een combiticket voor de Matthäus Passion én de korenworkshop te bestellen.

 

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
wo 17 april 2019 19:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje 18|19
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Onderdeel van de series

gouden rang

Normaal € 51,00

1e rang

Normaal € 45,00
CJP € 42,50

2e rang

Normaal € 38,00