Leidse Schouwburg
vr 31 mei 2019 20:15
Wachtlijst

Een komedie van lust en genegenheid

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

Inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt er een inleiding plaats. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Tijdens het bestellen van kaarten kunt u direct ook reserveren voor de inleiding.

Tekst Ilja Leonard Pfeiffer Regie Michel Sluysmans Spel Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Jan Paul Buijs, Jouman Fattal, Viktor Griffioen, Elisabeth De Loor

 De Volkskrant - ★★★★★

Pfeijffers tekst is een geraffineerde mix van plastische beschrijvingen van naargeestige, seksuele uitspattingen en plechtstatige statements over de liefde.

 

Scènes.nl - ★★★★★

Regisseur Michel Sluysmans overtreft zichzelf. Zelden zag ik een productie waarin muziek, tekst, spel en decor zo fraai verweven zijn. De balans is perfect en dat maakt Noem het maar liefde een zeldzaam geslaagde voorstelling waarin alles klopt.

 

NRC - ★★★★ 

Noem het maar liefde is zowel hartenkreet als een briljante pastiche op Reigen uit het fin de siècle.

 

De Limburger - ★★★★

Hilarische, vileine, maar ook poëtische tekst.

 

De Telegraaf - ★★★★

Zij zijn ook gezamenlijk verantwoordelijk voor de swingende uitvoering van de door Viktor Griffioen gecomponeerde muziek, die varieert van sterk sferisch tot stevige rock en een harmonieus gezongen a-capella-nummer. 

 

Trouw - ★★★

De scènes zijn door regisseur Michel Sluysmans daarentegen vol schwung aan elkaar gelast: de acteurs spelen tussendoor rocknummers en maken er als band een feestje van.

 

Theaterkrant

Amusante liefdescaroussel.

Leidse Schouwburg
vr 31 mei 2019 20:15
Wachtlijst

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Inleiding
  • Zoet bij de koffie

gouden rang

Normaal € 34,45

1e rang

Normaal € 28,30
CJP € 25,70

2e rang

Normaal € 24,15

3e rang

Normaal € 20,05

4e rang

Normaal € 12,85

Voor sommige evenementen geldt dat er voor bepaalde rangen op dit moment geen kaarten beschikbaar zijn. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen door op de volgende links te klikken: vr 31 mei 2019 20:15.