Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 23 mei 2020 20:30
Geen verkoop

Deze voorstelling is helaas geannuleerd vanwege planningsredenen.

Nestel je in het hart van het orkest!


Carl Maria von Weber zag in de Zevende Symfonie van Beethoven bewijzen dat Beethoven ‘rijp was voor het gekkenhuis’. Volgens Wagner was deze zeer geliefde symfonie de apotheose van de dans. Waarom eigenlijk? In een workshop met orkest legt dirigent Johannes Leertouwer uit waarom het zo moeilijk is om stil te zitten bij het luisteren naar dit meesterwerk. En ook waarom het tweede deel als een van de meest aangrijpende muziekstukken uit de geschiedenis geldt.

Kom luisteren, midden in het orkest, en hoor alle finesses! Alle inspanningen van de spelers die zoveel karakter geven aan een uitvoering; de samengeperste lippen van de hoornisten en trompettisten, de slag met de houten stok op het kalfsvel van de pauken door paukenist, het diep in de snaar grijpen van de stok van de bassisten, kunt u van dichtbij meemaken.
 
Net als in het vorige seizoen biedt de Stadsgehoorzaal amateurs uit de Leidse regio de mogelijkheid om mee te spelen met de Nieuwe Philharmonie en op die manier van binnenuit een grote symfonie uit het repertoire beter te leren kennen. Als u hier interesse in heeft, bestelt u dan via de normale weg kaartjes. We nemen op een later moment contact met u op waarbij u zich kunt aanmelden om mee te spelen.

Beethoven Symfonie nr. 7 in A op. 92

Dit concert is onderdeel van de serie Nieuwe Philharmonie. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.

 

BEETHOVENJAAR IN LEIDEN

2020 staat wereldwijd in het teken van 250 jaar Beethoven. In de Stadsgehoorzaal zetten we daarom zijn kamermuziek (en zijn zevende symfonie) in de schijnwerpers. Tijdloos, virtuoos - soms een tikkeltje humoristisch en filosofisch - én natuurlijk gespeeld door musici van wereldniveau: Beethoven zoals we Beethoven willen horen.

Met o.a. Trio Shaham Erez Wallfisch, Amsterdam Sinfonietta, Maria Milstein, Johannes Leertouwer, Alexander Warenberg en de Chamber Music Society of Lincoln Centre.

 

 

 

Voor dit project ontvangen wij financiële ondersteuning van Fonds 1818.
Stadsgehoorzaal Grote Zaal
za 23 mei 2020 20:30
Geen verkoop

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Zaal

Normaal € 32,00
CJP € 29,50
Student € 10,00

Balkon (slecht zicht)

Normaal € 27,00