Leidse Schouwburg
vr 6 maart 2020 20:15
Wachtlijst

Dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić is terug, nu actueler dan ooit.

Regisseur Daria Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen. Bukvić maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

Vanaf januari 2020 is deze succesvoorstelling weer te zien, dit keer in de grote zalen van Nederland. Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago, de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol.

Het verhaal

Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.Spel Werner Kolf, Rick Paul van Mulligen, Melody Klaver, Jord Knotter, Charlie Chan Dagelet e.a.
 

Inleiding toneel

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een gratis inleiding plaats. Er zijn helaas geen plaatsten meer beschikbaar.

Volkskrant - ★★★★ 
'Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf.'

NRC - ★★★★ 
'Haar regie is van begin tot eind spannend en actueel.'

Telegraaf - ★★★★ 
'Fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.'

Leidse Schouwburg
vr 6 maart 2020 20:15
Wachtlijst

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 34,00

1e rang (goed zicht)

Normaal € 28,00
CJP € 25,50

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 24,00

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 20,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 12,50

Voor sommige evenementen geldt dat er voor bepaalde rangen op dit moment geen kaarten beschikbaar zijn. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen door op de volgende links te klikken: vr 6 maart 2020 20:15.