Leidse Schouwburg
vr 24 januari 2020 20:15
Bestellen

Nationaal Theaterweekend

In het weekend van 24, 25 en 26 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats. Dit weekend zijn alle voorstellingen slechts € 10,- en hopen wij veel nieuwe gezichten te zien! Meer informatie over het Nationaal Theaterweekend vind je op deze pagina.

Tape Face

Zijn shows krijgen zoveel vier- en vijfsterrenbeoordelingen van de recensenten, dat de Nieuw-Zeelander Sam Wills geen geld meer hoeft te besteden aan publiciteit.
“Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin”, aldus uitgaansmagazine Time Out. Wat er zo grappig en subliem is? Alleen Wills’ uiterlijk al: die ietwat verwilderde, ontheemde blik, zijn geëlektrocuteerde kapsel en… dat stuk zwarte ducttape over zijn mond. Sam Wills zegt namelijk geen woord. De hele voorstelling zwijgt hij. Enkel door middel van mime mét geluid en stand-up zónder taal windt hij elke zaal om zijn vinger. Ook dankzij zijn motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten, die hij real time in elkaar knutselt, om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen. Ook met het publiek creëert hij soms bouwwerken.

Net als in zijn eerste show is medewerking van de toeschouwers een essentieel onderdeel van zijn nieuwe voorstelling, net zoals de zorgvuldig geselecteerde muziek en geluidseffecten worden gebruikt om even knappe als ridicule taferelen te creëren.

 

Leidse Schouwburg
vr 24 januari 2020 20:15
Bestellen

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 10,00

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 10,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 10,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 10,00

1e rang (volledig zicht)

Normaal € 10,00