Leidse Schouwburg
zo 12 juni 2022 14:30
Bestellen

Deze voorstelling is geprogrammeerd door de Overdagraad. Zondagmiddag om 14.30 uur voor € 16 naar een mooie voorstelling. Bekijk alle Beleef 't overdag voorstellingen hier.

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.

Dick van den Toorn, Lies Visschedijk spel | Aaf Brandt Corstius, Joan Nederlof tekst | Paul van der Laan regie | Theater Bellevue coproducent

 

Deze voorstelling stond gepland op 28 november 2021 maar is vanwege coronamaatregelen verplaatst.

'Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn' - de Telegraaf

'Aaf Brandt Corstius heeft een loepzuiver instinct voor kleinburgerlijke clichés.' - de Volkskrant

'Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart.' - Het Parool

'Heerlijke parodie op de appcultuur. (...) herkenbaar en hilarisch.' - Noord-Hollands Dagblad

Leidse Schouwburg
zo 12 juni 2022 14:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

1e rang (goed zicht)

Normaal € 16,00

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 16,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 12,50

Beleef 't overdag prijzen

Om de Beleef 't Overdag serie zo toegankelijk mogelijk te houden, hebben we ervoor gekozen de prijs zo laag mogelijk te maken. Hierdoor zijn prijsverschillen tussen de rangen niet meer mogelijk.