Leidse Schouwburg
zo 28 november 2021 14:30
Geen verkoop

Deze voorstelling is geprogrammeerd door de Overdagraad. Zondagmiddag om 14.30 uur voor € 16 naar een mooie voorstelling. Bekijk alle Beleef 't overdag voorstellingen hier.

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten. De ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang, om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen. Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten? Kan dat? En mág het? De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. De buren komen tegenover elkaar te staan. En van Margreet horen we niets, want zij heeft de groep verlaten.

Dick van den Toorn, Lies Visschedijk spel | Aaf Brandt Corstius, Joan Nederlof tekst | Paul van der Laan regie | Theater Bellevue coproducent

'Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn' - de Telegraaf

'Aaf Brandt Corstius heeft een loepzuiver instinct voor kleinburgerlijke clichés.' - de Volkskrant

'Aaf Brandt Corstius trapt de tijdgeest op hilarische wijze op zijn staart.' - Het Parool

'Heerlijke parodie op de appcultuur. (...) herkenbaar en hilarisch.' - Noord-Hollands Dagblad

Leidse Schouwburg
zo 28 november 2021 14:30
Geen verkoop

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 16,00

Waarom staat er 'Geen verkoop'?

Het komende theaterseizoen gaan voorstellingen en concerten in delen in de verkoop. Dit heeft alles te maken met de nog grote onzekerheid ten aanzien van corona en de dan geldende coronamaatregelen. Door korter van tevoren in verkoop te gaan, kunnen wij actueler inspringen op de ontwikkelingen.

Voor klassieke muziek gaan de maanden september tot en met december in verkoop. Voor het reguliere programma gaan de maanden september en oktober in verkoop. Naast deze voorstellingen gaat een aantal grote voorstellingen al direct in verkoop, deze vind je hier. Wel is het mogelijk om het voorlopige programma voor heel seizoen 2021-2022 te bekijken.