Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 27 februari 2022 11:30
Geen verkoop

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

 

De Franse componiste Lili Boulanger was de eerste vrouwelijke componiste ooit die de prestigieuze Franse kunstprijs "Prix de Rome" ontving. Haar zus, Nadia Boulanger (1887-1979), plaveide de weg voor haar door als een van de eerste vrouwelijke deelnemers een tweede prijs te winnen, en haar jongere zus al vanaf jongs af aan compositieles te geven. Lili stierf aan de ziekte van Crohn toen ze slechts 24 jaar was, en daarna stopte Nadia Boulanger met componeren. Ze wijdde haar leven aan het promoten van de muziek van Lili, die in haar korte leven bijzonder productief was geweest. 

Ook Nadia Boulanger was een pionier; ze was een van de eerste vrouwelijke dirigenten, en ze had een onuitwisbare invloed op de muziek van de 20e eeuw als compositiedocent. Ze gaf les aan veel van de grootste musici van de 20e eeuw, waaronder Aaron Copland, Elliott Carter, Quincy Jones (vooral bekend als de producer van Michael Jackson's album Thriller), Philip Glass en Astor Piazzolla. Ze had een bijzonder talent om de eigen stem van een componist te vinden, waardoor haar studenten een enorm brede waaier aan stijlen representeren. 
 
Lili Boulanger Two pieces: Nocturne & Cortège, D’un matin de printemps | Grazyna Bacewicz Sonate No.3 voor viool en piano | Bernstein Sonate voor viool en piano | Piazzolla Le Grand Tango (arr. Sofia Gubaidulina) 

 

Samen weten zij het ensemblespel op een zeldzaam hoog niveau te tillen. Bij dit tweetal wordt kamermuziek een medium zonder pietluttigheid of valse ijdelheid. Vercammen en Ivanova musiceren met het hart op de tong en dan zit je als luisteraar gekluisterd te luisteren. [...] Heerlijk zangerig klinkt de muziek van Lili Boulanger. Heel verfijnd ook. [...] De twee solisten treffen de melancholie en zwoele passie recht in het hart. [...] Dit smaakt naar meer en verdient zeker in de loop van het jaar in de prijzen te vallen. ★★★★★ - De Gelderlander

Vercammen en Ivanova spelen jaloersmakend goed samen. Ze vinden timbres te over, van altvioolachtige diepte tot ijle hoogte. Mooi hoe ze van zelden gehoorde stukken een dwingend parcours maken. ★★★★ - De Volkskrant

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 27 februari 2022 11:30
Geen verkoop

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 28,00

Waarom staat er 'Geen verkoop'?

Het komende theaterseizoen gaan voorstellingen en concerten in delen in de verkoop. Dit heeft alles te maken met de nog grote onzekerheid ten aanzien van corona en de dan geldende coronamaatregelen. Door korter van tevoren in verkoop te gaan, kunnen wij actueler inspringen op de ontwikkelingen.

Voor klassieke muziek gaan de maanden september tot en met december in verkoop. Voor het reguliere programma gaan de maanden september en oktober in verkoop. Naast deze voorstellingen gaat een aantal grote voorstellingen al direct in verkoop, deze vind je hier. Wel is het mogelijk om het voorlopige programma voor heel seizoen 2021-2022 te bekijken.