Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 27 februari 2022 11:30
Bestellen

Dit concert valt onder de Hoor-bij-ons-pas. Informatie over deze korting leest u hier.

Het schijnt dat Rachmaninov hypnose-therapie nodig had om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen na de desastreuse première van zijn eerste symfonie. Een van de eerste werken die volgden op een periode van componeer-stilte was zijn sonate voor piano en cello — het zou uiteindelijk ook zijn laatste kamermuziekwerk blijken. De sonate in A van César Franck is oorspronkelijk een vioolsonate. Cellist Jules Delsart bewerkte deze tot een versie voor piano en cello; de enige bewerking met goedkeuring van Franck zelf. Ook de drie stukken voor cello en piano van Nadia Boulanger is een bewerking. Oorspronkelijk schreef Boulanger het werk voor orgel solo, maar de versie voor cello en piano, die ze zelf maakte, is de versie die we nu het beste kennen.

 

Rachmaninov Cellosonate in g opus 19 | Boulanger 3 stukken voor cello en piano | Franck Cellosonate

 

* Dit was eerst het koffieconcert van Merel Vercammen & Dina Ivanova genaamd The Boulanger Legacy. Door persoonlijke omstandigheden kan Merel Vercammen echter niet aanwezig zijn op deze datum dus is het programma veranderd. Dina Ivanova speelt nu met cellist Ivan Skanavi. 

This concert is part of the Hoor-bij-ons-pas series. When purchasing at least four Hoor-bij-ons concerts, you will receive a € 5 discount per ticket per concert. All you have to do is order a minimum of four Hoor-bij-ons concerts at once with your 'Mijn theater' account. You will then benefit from this discount for the entire season.

 


Rachmaninov Cellosonate in g opus 19 | Boulanger 3 stukken voor cello en piano | Franck Cellosonate

 

 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 27 februari 2022 11:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 28,00

Corona Informatie

We vragen je bij binnenkomst de CoronaCheck-app te laten zien of een uitgeprinte QR-code. Meer informatie over maatregelen lees je hier.