Pieterskerk
do 29 maart 2018 19:30
Bestellen
vr 30 maart 2018 11:30
Laatste kaarten

Dit concert vindt plaats in de Pieterskerk.

Ook in 2018 is de Pieterskerk het decor van de Leidse paastraditie bij uitstek: de uitvoering van de beroemde Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Het Nederlands Kamerkoor en het Residentie Orkest zullen onder leiding van dirigent Jan Willem de Vriend het oratorium over de lijdensweg van Jezus Christus uitvoeren.

Jaarlijks worden rond Pasen meerdere uitvoeringen van Bach’s oratorium gehouden in de Leidse Pieterskerk. Het Bachkoor Holland heeft de afgelopen decennia de uitvoeringen verzorgd en heeft daarmee veel lof geoogst. De Pieterskerk verheugt zich over toenemende aandacht: vanuit het hele land komen liefhebbers, waaronder premier Rutte en andere Haagse politici, naar Leiden om in het prachtige decor van de gotische kerk te genieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis.

Vanaf 2018 verzorgen het Nederlands Kamerkoor, het Residentie Orkest en het Haags Matrozenkoor de Matthäus uitvoering op uitnodiging van de Pieterskerk Leiden. Het Nederlands Kamerkoor is al bijna 80 jaar een begrip en staat al decennia aan de wereldtop. Met het Weihnachts-Oratorium maakte het Nederlands Kamerkoor in 2015 en 2016 al furore in de Leidse Pieterskerk: de concerten trokken volle zalen en oogstten lof bij pers en publiek. Het gerenommeerde, 113-jarige Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van grote betekenis is. Alles staat onder leiding van Jan Willem de Vriend, de vaste dirigent van het Residentie Orkest. NRC Handelsblad schreef over De Vriend: ‘De Vriends visie op de Matthäus is meeslepend’.

De netto opbrengst van dit concert wordt gebruikt voor het reguliere onderhoud en het behoud van de Pieterskerk Leiden.

Nederlands Kamerkoor | Residentie Orkest | Jan Willem de Vriend dirigent

Solisten: Marcel Beekman tenor | Ilse Eerens sopraan | Luciana Mancini alt | Robert Getchell tenor | Geert Smits bariton | Andreas Wolf bas-bariton

Pieterskerk
do 29 maart 2018 19:30
Bestellen
vr 30 maart 2018 11:30
Laatste kaarten

1e rang

Normaal € 95,00

2e rang

Normaal € 70,00

3e rang

Normaal € 40,00

Voor sommige rangen zijn op dit moment geen kaarten beschikbaar. U kunt zichzelf op de wachtlijst plaatsen voor de desbetreffende rangen.