Pieterskerk
zo 17 september 2017 15:00
Geannuleerd

Helaas is dit concert geannuleerd. Kaarthouders ontvangen binnenkort bericht.

De Mariavespers (Il Vespro della Beata Virgine) is een verzameling muziekstukken voor zangstemmen en instrumenten van Monteverdi, in 1610 uitgegeven te Venetië. De meeste stukken zijn geschreven met het oog op het avondgebed (vesper is Latijn voor avond).

De Mariavespers zijn opgedragen aan paus Paulus V. Monteverdi reisde persoonlijk naar Rome om de liederen aan de paus te overhandigen. De vespers kunnen als sollicitatie beschouwd worden naar een aanstelling aan de pauselijke kapel te Rome. Hij verwierf de functie niet, maar werd aangesteld als cantor aan de San Marco te Venetië.

Traditie in Pieterskerk
Na een korte pauze is de Mariavespers terug in de Pieterskerk Leiden, dit jaar voor de zestiende maal! De uitvoering in de Pieterskerk Leiden heeft een grote groep trouwe bezoekers, die tot ver buiten Leiden reikt. Wij hopen dat u allen er op 17 september bij kunt zijn!

Koninklijk Conservatorium
In Den Haag is het oudste conservatorium van Nederland gevestigd: het Koninklijk Conservatorium. In haar meer dan honderdnegentigjarig bestaan is de school op internationaal gebied uitgegroeid tot een instituut waar de muziek en de dans, de wetenschap en de praktijk, de studie en de prestaties op een hoog niveau samenkomen. Er wordt lesgegeven door internationale topmusici en traditie en ambacht zijn hier onlosmakelijk verweven met experiment en vernieuwing.

De netto opbrengst van dit concert wordt gebruikt voor het reguliere onderhoud en het behoud van de Pieterskerk Leiden.

Uitvoerenden
Koninklijk Conservatorium
Dirigent: Charles Toet
Instrumentalisten: Afdeling Oude Muziek
Vocalisten: Zangafdeling

Pieterskerk
zo 17 september 2017 15:00
Geannuleerd