do 16 juni 2022 20:30
Bestellen
vr 17 juni 2022 20:30
Bestellen

In de ochtend van 27 augustus 1910 ontmoeten Gustav Mahler en Sigmund Freud elkaar voor de deur van het Leidse etablissement De vergulde Turk in de Breestraat. Mahler is Freud achterna gereisd die met zijn gezin vakantie viert in Noordwijk. De componist heeft dringend hulp nodig van de professor. Gustavs huwelijk met de veel jongere Alma Schindler dreigt op de klippen te lopen als zij na de dood van hun eerste kind een verhouding begint met een jonge architect.

Freud en Mahler lopen ruim vier uur door de Leidse binnenstad. Dit wandelconsult levert verbluffende inzichten op in de al dan niet bewuste drijfveren en relatiepatronen van Gustav en Alma.

Mahler 11 Lied van Verlangen wordt gespeeld door twee acteurs die Freud als alter ego gebruiken om elkaar uit de tent te lokken. Op basis van brief-, dagboek en muziekfragmenten van Gustav en Alma ontstaan de ‘scenes uit een huwelijk’, waarmee ze proberen de grond van hun eigen verlangen naar de onverbreekbare band tussen muziek en eeuwige liefde te ontdekken.

De tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden biedt een spannende entourage voor deze bijzondere muzikale theatergebeurtenis.

Lidewij Gerits en Erik Siebel Spel | Bart Vieveen Tekst en regie

 

do 16 juni 2022 20:30
Bestellen
vr 17 juni 2022 20:30
Bestellen

Prijzen

Normaal € 18,50