Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 24 januari 2020 20:15
Bestellen

Thomas Oliemans, doorleefd en gepassioneerd liedzanger, doorloopt de desolate leegte van Schuberts grote cycli, terwijl Paolo Giacometti de snaren laat zinderen.
Beide cycli gaan over liefdesverdriet, de gedichten van Wilhelm Müller laten daar geen twijfel over, maar eigenlijk gaat de thematiek dieper. Het gaat ook om jezelf verliezen, de vijandige buitenwereld, een grimmig volwassen worden, de grote desillusie. En Schuberts toonzetting heeft deze cycli boven de tijd geplaatst.

In Die schöne Müllerin wordt een jonge molenaar verliefd, krijgt goede moed, maar langzaam breekt de twijfel door. Zij houdt niet van hem, er is een ander! En dan symboliseert alles wat hij tegenkomt het verlies. De enige constante is de beek: zijn metgezel tot in de dood. Oliemans en Giacometti nemen u mee op deze tocht in 20 delen, een reflectie op ons bestaan op de tonen van de allermooiste muziek.

Schubert Die schöne Müllerin D 795

Dit concert is onderdeel van kamermuziekweekend Liederen vol Verlangen. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.
 

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
vr 24 januari 2020 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 27,00
Student € 10,00