Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 28 oktober 2017 14:00
Bestellen

Bestaat er zoiets als een Europese identiteit, een gemeenschappelijk cultureel bewustzijn? Het is een actuele vraag in tijden van Brexit, broeiende anti-Europese sentimenten en een migratiecrisis die het eeuwenoude Avondland tot op het bot verdeelt.

Tijdens het festival Reis door Europa benaderen violist Dmitri Makhtin en pianist Andrei Korobeinikov het thema vrijmoedig vanuit een muzikaal perspectief. Met een aantal muzikale boezemvrienden nemen zij u in vier concerten mee op een imaginaire citytrip langs Sint-Petersburg, Boedapest, Wenen en Parijs. Zes uitmuntende musici. Dertien legendarische componisten. Zeventien kamermuzikale meesterwerken. Dat alles vervat in een weekend dat het internationale in het nationale hoorbaar maakt.

Jan Brokken zal op zaterdagmiddag in zijn lezing het publiek meenemen naar Parijs. Hij legt uit hoe het Friese meisje Greetje Zelle in Parijs kon uitgroeien tot Mata Hari, een symbool, of sterker nog, de reïncarnatie van la belle époque. Boekhandel Van Stockum zal aanwezig zijn, Jan Brokken zal in de foyer van de Stadsgehoorzaal zijn boek Mata Hari, de ware en de legende signeren.

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 28 oktober 2017 14:00
Bestellen

Prijzen

Normaal € ,00