Leidse Schouwburg
wo 18 december 2019 20:15
Bestellen

Een intens gebaar, een aanraking in stilte
Het geluid van een onzichtbare dans
Een gevonden tekst, die een sleutel tot interpretatie lijkt te bieden
 
In SOLAS is het dansen voor zangers net zo belangrijk als het ten gehore brengen van een lied. De dans onderstreept de zang niet, maar volgt zijn eigen weg in het lichaam van de zanger, los van het lied. Een melodie eindigt niet met de laatste noot, maar met de laatste danspassen die de melodie vergezellen. Dans maakt muziek niet alleen zichtbaar, ze verandert haar tegelijk.
 
Een maalstroom van zang, dans, tekst en muziek vult het podium; gelijkwaardig, gelijktijdig en onafhankelijk; verdeeld over de tien performers of gecombineerd in het lichaam van één van hen.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een inleiding plaats. De inleiding is gratis en hoeft niet gereserveerd te worden. 

DansBlokje

EXTRA Gratis voorprogramma! Leids danscollectief DansBlok verzorgt een gratis voorprogramma bij deze dansvoorstelling. Om 19.45 uur start in de foyer een korte dansvoorstelling, dicht op de huid van het publiek. Welk stuk deze avond te zien is, is nog een verassing. DansBlok en de Leidse Schouwburg geven hiermee jonge, professionele choreografen en dansers een podium. U bent van harte uitgenodigd om deze gratis verassings-act te bekijken, eventueel met een drankje en een hapje! 

An intense gesture, a touch in silence
The sound of an invisible dance
A found tekst, that seems to offer the key to interpretation

In SOLAS is the dancing for singers as important as singing a song. The dance does not underline the singing, but it follows its own way through the body of the singer, seperated from the song. A melody does not end with the last tone, but with the last dance moves that acompany the melody. Dance does not only make music visible, it changes it at the same time. 

A grinding current of singing, dance, text and music fill the stage. Equal, simultaneously and independent. Spread over the ten performers or combined in the body in one of them. 

 

Leidse Schouwburg
wo 18 december 2019 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 30,00

1e rang (volledig zicht)

Normaal € 24,00
CJP € 21,50

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 20,00

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 16,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 12,50