Leidse Schouwburg
wo 18 december 2019 20:15
Bestellen

Een intens gebaar, een aanraking in stilte
Het geluid van een onzichtbare dans
Een gevonden tekst, die een sleutel tot interpretatie lijkt te bieden
 
In SOLAS is het dansen voor zangers net zo belangrijk als het ten gehore brengen van een lied. De dans onderstreept de zang niet, maar volgt zijn eigen weg in het lichaam van de zanger, los van het lied. Een melodie eindigt niet met de laatste noot, maar met de laatste danspassen die de melodie vergezellen. Dans maakt muziek niet alleen zichtbaar, ze verandert haar tegelijk.
 
Een maalstroom van zang, dans, tekst en muziek vult het podium; gelijkwaardig, gelijktijdig en onafhankelijk; verdeeld over de tien performers of gecombineerd in het lichaam van één van hen.

Inleiding / Publieksonthaal

Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel. Om 19.45 uur gaan de zaaldeuren open voor het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal! Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publiekonthaal begint de voorstelling. De inleiding / publieksonthaal is gratis en hoeft niet gereserveerd te worden.

DansBlokje

EXTRA Gratis voorprogramma! Leids danscollectief DansBlok verzorgt een gratis voorprogramma bij deze dansvoorstelling. Om 19.30 uur start in de foyer een korte dansvoorstelling, dicht op de huid van het publiek. Welk stuk deze avond te zien is, is nog een verrassing. DansBlok en de Leidse Schouwburg geven hiermee jonge, professionele choreografen en dansers een podium. U bent van harte uitgenodigd om deze gratis verrassings-act te bekijken, eventueel met een drankje en een hapje! 

An intense gesture, a touch in silence
The sound of an invisible dance
A found tekst, that seems to offer the key to interpretation

In SOLAS is the dancing for singers as important as singing a song. The dance does not underline the singing, but it follows its own way through the body of the singer, seperated from the song. A melody does not end with the last tone, but with the last dance moves that acompany the melody. Dance does not only make music visible, it changes it at the same time. 

A grinding current of singing, dance, text and music fill the stage. Equal, simultaneously and independent. Spread over the ten performers or combined in the body in one of them. 

 

De Volkskrant - ★ ★ ★ ★ ★ 
'Het is een van de beste voorstellingen die Andrea Leine en Harijono Roebana in bijna dertig jaar hebben gemaakt. Een dansconcert dat waarlijk soelaas biedt als arm om de schouder voor wie daar nood aan heeft, zoals mezzosopraan Talitha van der Spek bezingt in het ontroerende openingslied.'

De Theaterkrant
'In Solas van LeineRoebana, (…) wordt gecommuniceerd via dans, zang, muziek, tekst en gestiek. Manieren van vertellen uit het verleden staan naast hedendaagse uitdrukkingsvormen en alle performers lenen uitdrukkingsmiddelen van de anderen: dansers zingen, zangeressen dansen, muzikanten zeggen tekst. Het stuk zoekt op fascinerende manieren en met veel plezier en vakmanschap het geploeter op in onze lijnen van verbinding.'

Leidse Schouwburg
wo 18 december 2019 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje (per persoon)
  • Borrelplankje vegetarisch (per persoon)
  • Zoet bij de koffie (per persoon)

gouden rang (uitstekend zicht)

Normaal € 30,00

1e rang (volledig zicht)

Normaal € 24,00
CJP € 21,50

2e rang (minder goed zicht)

Normaal € 20,00

3e rang (beperkt zicht)

Normaal € 16,00

4e rang (luisterplaats)

Normaal € 12,50