Stadsgehoorzaal Breezaal
di 21 mei 2019 20:30
Bestellen

Ontdek de nieuwe generatie cabaretiers! Dit jaar is alweer het derde seizoen van Lachstof. Op acht dinsdagavonden bieden wij een podium voor jonge cabarettalenten in de prachtige Breezaal van de Stadsgehoorzaal. Een gewone dinsdagavond verandert zo in een toegankelijk en gezellig cabaretfeestje. Ook te koop als serie!

TWEE SOLO-CABARETVOORSTELLINGEN OP EEN AVOND

Tim Teunissen en Rosa da Silva studeerden allebei af aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie. Na verschillende (hoofd)rollen te hebben gespeeld in grote toneelproducties en musicals (ANNE, De Tweeling), maken ze nu allebei een eigen solo-cabaretvoorstelling. Met veel plezier schotelen we u voor:

Tim Teunissen - Sandra
In 'Sandra' zien we één dag uit het leven van de onlangs gescheiden stewardess Sandra, haar collega's en haar gezin. In zijn eentje vertolkt Tim vijftien personages. Razendsnel schakelt hij van racistische rij-instructeur naar hip vlogmeisje, naar vileine purser. Ze maken ruzie, hebben haast, doen hun best en vallen door de mand. Een comedy over kwetsbaarheid, schone schijn en onvoorwaardelijke liefde.

Tim: “Mijn eigen moeder is stewardess. Van kinds af aan kijk ik al mee achter de schermen bij het cabinepersoneel. De gezamenlijke jungletripjes, de onderlinge relaties, de onvermijdelijke irritaties, kortom; de ins en outs van Flying Blue."

Rosa da Silva - Daar moet je heen
Rosa da Silva*uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er - door een goed opgebouwde grap van Henny - werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’


Haar voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij Rosa wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind. De fado over Klazienaveen is het startpunt van haar zoektocht naar wie ze zelf is, waarbij de eeuwige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar is. Ze geeft je door haar personages een andere, schurende blik op de huidige maatschappij. Daarbij spaart ze niemand. Vooral zichzelf niet.

Voorprogramma
Luuk is een geboren en getogen Leienaar en won in 2017 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Deze grappenmaker is van nature scherp en spannend, maar zoekt, in alle onhandigheid, steeds vaker naar zijn gevoel. Voor zijn studie woont hij in de hoofdstad, maar wanneer hij over de Beestenmarkt loopt, valt er altijd een pak van zijn schouders: dit is thuis. Speciaal voor Lachstof vertelt hij elke maand een andere verhaal over zijn jeugd in onze stad.

Een avond Lachstof inclusief voorprogramma, garderobe en een drankje, heb je al voor slechts €18,00 per persoon. Maak gebruik van onze scherpe series om voordelig naar meerdere Lachstofavonden te gaan. Zo zorg je dat je aan je maandelijkse dosis cabaret komt en train je ook je lachspieren regelmatig. Klik hier voor alle Lachstof avonden.

*Merel Baldé is vervangen door Rosa da Silva 

 

 

Stadsgehoorzaal Breezaal
di 21 mei 2019 20:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 18,00
CJP € 15,40