Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 15 december 2019 11:30
Bestellen
Alexander Warenberg is nog maar in zijn early twenties, maar hij speelt al cello sinds zijn vijfde. Zijn imposante cv vermeldt  gerenommeerde evenementen als het Internationale Kamermuziekfestival in Utrecht en het Zwitserse Festival Bad Ragaz. In zijn vitrine prijken - om maar wat te noemen - de eerste prijzen bij de Cello Biënnale, de Dutch Britten Cello Competition en de Prinses Christina wedstrijd. Zijn Siciliaanse pianopartner Giuseppe Guarrera, medestudent aan de prestigieuze Barenboim Akademie in Berlijn en leerling van Nelson Goerner, grossiert ook al in eerste en tweede prijzen bij muziekwedstrijden.
Maar veelzeggender nog dan al die wereldbekers is de muziek zelf. Alexander en Giuseppe kiezen voor het hooglied van de kamermuziek, met een vroege en een latere sonate van Beethoven, en daarbij aansluitend diens natuurlijke opvolger: Johannes Brahms. Piepjong en steengoed speelt oude meesters.

Beethoven Cellosonate nr. 2 in g op. 5/2, Cellosonate nr. 5 in D op. 102/2 | Brahms Cellosonate nr. 1 in e op. 38

Dit concert is onderdeel van de serie Koffieconcerten. Hiervoor geldt een seriekorting. Let op: bij het boeken van een serie dient u de concerten van uw keuze los aan uw winkelmandje toe te voegen. De korting wordt vervolgens automatisch over het totaal verrekend.
Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
zo 15 december 2019 11:30
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe

Prijzen

Normaal € 27,00
Student € 10,00