Leidse Schouwburg
za 18 september 2021 20:15
Bestellen

Zou jij niet ontroostbaar zijn, als je kersverse bruid stierf door een adderbeet? Orpheus wordt verteerd door verdriet en is vastbesloten zijn geliefde Eurydice terug te halen uit de onderwereld. Met zijn ontroerende lierspel en hemelse zang weet hij de goden tot tranen toe te roeren. Zal het hem lukken het lot te keren en Eurydice weer tot leven te brengen? Op de weg terug vanuit de onderwereld mag hij niet omkijken. Hij hoort haar voetstappen niet. Volgt ze hem nog wel? Kan hij zich beheersen?

Opera Orpheus vertelt het indringende verhaal van liefde, de kracht van muziek en zang, vertrouwen en menselijk falen. Key2Singing brengt een niet eerder vertoonde combinatie van drie prachtige zeventiende-eeuwse Orpheus opera’s: La descente d'Orphée aux enfers van Charpentier, omlijst met de Orfeo van Monteverdi en die van Rossi.

Key2Singing maakt al tien jaar furore met opera’s als Dido en Aeneas (Purcell), Semele (Handel) en muziektheater als Hartstocht, Hemel en Hel (Monteverdi/Gesualdo).

 

Margot Kalse concept en muzikale leiding | Bart Vieveen regie | Tribes dans

 

Key2Singing huurt de Leidse Schouwburg voor deze voorstelling. De Leidse Schouwburg hanteert vanaf 17 september bij alle voorstellingen de CoronaCheck-app, waardoor er geen 1,5 meter afstand in de zaal hoeft te worden aangehouden. Dat maakt het voor Key2Singing mogelijk om één voorstelling van Opera Orpheus te geven, om 20.15 uur.

Wilt u Key2Singing steunen en iets extra’s beleven? Koop dan een extra+donatie-kaartje van € 50,00. U kunt een extra kaartje kopen voor de lezing vooraf om 19.15 uur, of de Meet&Greet na afloop, of een combinatie. Hiermee steunt u Key2Singing!

Dit kunt u kiezen in stap 4 van het bestelproces.  Zowel de lezing vooraf als de Meet & Greet achteraf met cast, dirigent en regisseur vinden plaats in de Bonbonnière, drankje inbegrepen. Let op, het aantal plaatsen is beperkt!

 

Leidse Schouwburg
za 18 september 2021 20:15
Bestellen

1e rang (goed zicht)

Normaal € 30,00
CJP € 27,50

1e rang balkon

Normaal € 30,00

2e rang balkon

Normaal € 27,50