Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 23 september 2017 20:15
Bestellen

Claudio Monteverdi (componist 450 jaar geleden geboren) en zijn tijdgenoot Carlo Gesualdo (componist en moordenaar) wisten hun teksten op een bijzonder expressieve manier uit te drukken. Zij leidden met hun muziek een nieuw tijdperk in; met name Gesualdo klinkt vaak hypermodern.

Het Leidse Key2Singing presenteert dit vocaal en theatraal project met inspirerende en  fascinerende muziek van rond 1600: madrigalen, motetten en opera-aria’s in ensceneringen met decor en projecties. Begeleid door een professionele basso continuo met barokharp, chitarrone en barokcello. Een beeldend kunstenaar en Leidse eindexamenleerlingen Beeldende Vorming illustreren de composities met schilder- en tekenwerk. Zij hebben zich laten inspireren door de eeuwige thema’s van Liefde, Verraad, Verlating, Berouw, Lot en Overgave in deze muziek. In de foyer kunt u de creaties van de jongeren bezichtigen. Margot Kalse zingt zelf de rol van Arianna. Hartstocht, Hemel en Hel wordt een spektakel om niet te missen!

Monteverdi Lamento d’Arianna, Lamento della ninfa, Laudate dominum terzo | Gesualdo Hei mihi, Tristis est anima mea, Madrigalen uit Il sesto libro de Madrigali

Stadsgehoorzaal Aalmarktzaal
za 23 september 2017 20:15
Bestellen

Inclusief

  • (Pauze)drankje
  • Garderobe
  • Programmaboekje

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Zoet bij de koffie

Onderdeel van de series

Prijzen

Normaal € 25,00
CJP € 22,50