Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 26 oktober 2018 20:15
Bestellen

reprise, dernière

Iffgu v ffo hfifjnubbm? Talloze mysteries en verborgen werelden gaan schuil achter de fascinerende wereld van geheimtaal. Van stoere jochies op het schoolplein tot wereldleiders, iedereen kan heimelijk genieten van het avontuur. Het beruchte Voynich-manuscript is de heilige graal van de cryptografie: dit vreemde boek uit de 15e eeuw met bizarre tekeningen en onbegrijpelijk tekens doet hedendaagse wetenschappers nog steeds in het duister tasten. 

Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT een verwoede poging het Voynich-manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KRAAK wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld. 

Na een succesvolle première in de Schouwburg, komt KRAAK dit seizoen naar de Stadsgehoorzaal. 

Met muziek en filosofie het wereldraadsel te lijf ★★★ - Theaterkrant 
'Het zou een middeleeuwse instrumentenwerkplaats kunnen zijn, waar KRAAK speelt. (...) De teksten van Wittgenstein die schrijver Frank Siera in zijn tekst opneemt, zijn soms poëzie, soms onbegrijpelijk voor een geest niet groter dan de mijne. (...) Den Hollander zingt mooi en componeerde de muziek met Marijn Korff de Gidts en Lucas Kramer, die live spelen. Soms klinken de middeleeuwen door in de muziek. Het is erg te hopen dat de ingenieuze muziekmachinerie nog vaker te zien is.' - Dick van Teylingen

 

Stadsgehoorzaal Grote Zaal
vr 26 oktober 2018 20:15
Bestellen

Inclusief

  • Garderobe

Extra opties (te kiezen in bestelproces)

  • Borrelplankje
  • Borrelplankje vegetarisch
  • Zoet bij de koffie

Prijzen

Normaal € 15,00
CJP € 12,50